چطوری نم زدگی دیوار حمام را درست کنیم؟ راه های جلوگیری از نم زدگی دیوار حمام
نمزدگی یکی از رایجترین مشکلاتی است که اغلب سرویس بهداشتی و حمام ساختمان را درگیر میکند. به دلیل کاربرد سرویس بهداشتی و حمام، لولهکشی در این قسمت گسترده و پیچیدهتر از سایر مناطق خانه است؛ بنابراین این مکانها همواره در معرض آب بوده و احتمال نم زدگی و رطوبت در آنها بیشتر است. نم زدگی میتواند سبب بروز انواع بیماریهای تنفسی، پوستی و بسیاری مشکلات دیگر شود. اگر نمزدگی دیوار حمام به یکی از دغدغههای شما تبدیل شده است، ما اینجا هستیم تا در این مطلب شما را با دلایلی که موجب نمزدگی دیوار حمام میشود آشنا ساخته و شما را در رفع آن یاری کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
علائم نمزدگی دیوار حمام
گاهی نم دیوار حمام با چشم دیده نمیشود؛ اما برخی اوقات نشانههایی بر روی دیوار قابل مشاهده است که علامت نم زدگی است. ما از طریق شناخت این نشانهها میتوانیم به راحتی به نمزدگی دیوار حمام پی ببریم و آن را سریعتر رفع نماییم. پس بهتر است نشانههای نمزدگی دیوار حمام را بشناسید و نگذارید اثرات نامطلوبی بر روی دیوار شما به جای بگذارد؛ چرا که ممکن است برای رفع اثرات عمیق و گسترده نمزدگی مجبور به تخریب و حتی بازسازی حمام شوید. در ادامه مهمترین علائم نمزدگی دیوار حمام را شرح دادهایم.
وجود لکه بر روی دیوار حمام
از آنجا که دیوارهای حمام از جنس کاشی یا سرامیک است؛ بنابراین در نقاطی که دیوار با سقف یا زمین تلاقی دارد، معمولا لکههایی به شکل دایره یا اشکالی دیگر بر روی دیوار ایجاد میشوند که رنگ آن با سایر قسمتهای دیگر دیوار تفاوت دارد.یا به شکل پوسته پوسته و کنده شده باشند که این نشانهها معمولا در مراحل پایانی نمزدگی ایجاد میشوند.
بوی کپک زدگی دیوار حمام
وجود رطوبت در دیوار حمام سبب ایجاد لکههایی به رنگ سبز، قهوهای یا حتی سیاه میشوند، و این لکهها در طول زمان ممکن است، بزرگ شده یا تغییر رنگ بدهند. در این حالت از دیوار، بوی نم و کپکزدگی به مشام میرسد.
لق شدگی کاشی یا سرامیکهای حمام
دیوار حمام و سرویسهای بهداشتی معمولا از جنس کاشی یا سرامیک میباشد. هنگامی که دیوار حمام نم میزند، به دلیل اینکه کاشی و سرامیک راهی برای خروج آب ندارند، به فضای بین کاشی و دیواری که کاشی به آن وصل است، فشار وارد شده و کاشی یا سرامیک لق میشود.
استفاده از رطوبت سنج
همواره مقداری رطوبت در تمام فضای خانه از جمله حمام لازم میباشد. حد استاندارد رطوبت حمام بین 40% تا 60% است. یکی از راههایی که مطمئن شویم رطوبت حمام و سرویس بهداشتی فراتر از حد نرمال است یا نه، استفاده از رطوبت سنج میباشد. این دستگاه میزان رطوبت را بهصورت دقیق اندازه گرفته و با پی بردن به میزان رطوبت میتوان هرچه سریعتر به رفع مشکل نمزدگی پرداخت .
تاب خوردگی دیوار حمام
جنس دیوار برخی از حمامها حالت روغنی است. در این حالت اگر میزان رطوبت در این ناحیه زیاد شود، دیوار حمام متورم میشود یا به اصطلاح تاب برمیدارد. اگر این تورم ادامه پیدا کند، سبب پوسته پوسته شدن یا تخریب دیوار حمام میگردد.
زنگ زدگی فلزات به کار رفته در دیوار حمام
یکی دیگر از نشانههای نم زدگی دیوار حمام، زنگ زدگی لولههای آب در حمام است. رنگ لولههای زنگ زده متمایل به قرمز و قهوهای است و پوسته پوسته نیز میشوند. لولههای فلزی زنگ زده اگر روکار باشند، به راحتی قابل تشخیص هستند اما اگر این لولهها روکار نباشند، باید بهطور مداوم چک شوند.
شکستن لوله آب یا فاضلاب
گاهی یکی از راههای تشخیص نم زدگی، تشخیص شکستگی لولهی آب یا فاضلاب است که سبب نشتی آب و درنهایت نم زدگی دیوارهای حمام شود. در هر بخشی از کف، سقف یا دیوار حمام نمزدگی مشاهده کردید، ابتدا باید به وجود نشتی یا شکستگی لولهها شک کنید. برای رفع این مشکل باید سریع شکستگی لوله آب یا فاضلاب را در آن محل رفع کنید چرا که بعدها رفع آن بسیار دشوار میشود.
راههای رفع نمزدگی دیوار حمام
عوامل فنی و انسانی بسیاری در ایجاد نمزدگی دخیل هستند؛ بنابراین برای رفع آنها، باید در ابتدا ریشه آن را شناسایی کنیم. از جمله عوامل فنی میتوان به سیستم لولهکشی و عایق بندی و از جمله موارد انسانی میتوان به خشک نکردن لباس در محیط حمام یا باز کردن پنجره اشاره کرد. در این قسمت به راههای رفع نمزدگی دیوار حمام پرداختهایم. از جمله این راهها شامل موارد زیر است:
- رفع نشتی لولههای آب
نشتی لولههای آب گاهی چنان بیصدا اتفاق میافتد که، مراحل پایان نمزدگی را نیز طی میکند و ما زمانی متوجه آن میشویم که کار از کار گذشته است. اگر رطوبت ناشی از نشتی لولهها باشد، طبیعتا باید مکان آن نشتی را پیدا کرد و و آن محل را تعمیر کرد. برای پیدا کردن نشتی آب میتوان از دستگاه مخصوص، مانند نشتیاب استفاده کرد. این کار را معمولا تیمهای حرفهای بازسازی حمام و سرویس بهداشتی انجام میدهند.
- عایقکاری مناسب سقف
گاهی رطوبت دیوار حمام ناشی از باران و عایقکاری نامناسب سقف است، این حالت بیشتر برای حمامهایی اتفاق میافتد که در بیرون از خانه قرار دارد که در این صورت باید سقف را با عایقهایی نظیر ایزوگام، فوم یا رنگ مناسب تعویض کنید. به دلیل ضد آب بودن سنگ آنتیک، میتوانید از آن نیز برای پوشاندن دیوارهای نمدار استفاده کرد.
- استفاده از وسایل گرمایشی جهت رفع نم زدگی
با استفاده از دستگاه رطوبتگیر، فن و یا پکیجهای کف حمام میتوانید دیوارهای نمدار حمام را خیلی سریع خشک کنید.
- رفع مشکلات تاسیسات لولهکشی ساختمان
گاهی مشکلات تاسیسات لولهکشی ساختمان نظیر لولهکشی فاضلاب نامناسب، سیستم تخلیه نامناسب وان و… سبب نمزدگی حمام میشود. حل کردن هرکدام از این موارد، سبب رفع مشکل نم زدگی دیوار حمام میگردد.
- رفع نشتی لوله فاضلاب
اگر نم زدگی حمام ناشی از نشتی یا ترکیدگی لوله فاضلاب باشد، در این صورت اگر لوله کشی فاضلاب عمری بیشتر از 10 سال دارد، بهتر است از لولهکشی زیر سقفی استفاده کنیم و اگر این مدت زمان نگذشته باشد، میتوان آن را تعمیر یا عوض کرد.
آیا برای رفع نم زدگی دیوار حمام باید دیوار را تخریب کرد؟
نمزدگی دیوار حمام را میتوان به 2 روش با تخریب و بدون تخریب انجام داد. این موضوع به میزان نم زدگی، دسترسی به رفع عوامل ایجاد رطوبت و سایر فاکتورهایی که در بازسازی سرویس بهداشتی مد نظر قرار داده میشود، بستگی دارد.
راههای جلوگیری از نم زدگی دیوار حمام
پیشگیری از ایجاد خسارت همواره هزینه کمتری از بازسازی و اصلاح دارد. با رعایت برخی نکات ساده میتوان به آسانی از نم زدگی دیوار حمام و سرویس بهداشتی جلوگیری کنیم.
- عدم شستن دیوار حمام با فشار مستقیم آب
برخی از افراد معمولا در هنگام تمیزکاری خانه و سرویس بهداشتی، دیوارها و سقف آنجا را بدون درنظر گرفتن جنس آن، با آب میشویند و این باعث خیس شدن دیوار و در نهایت نمزدگی آن میگردد. برای رفع این مشکل میتوانید برای تمیز کردن دیوار حمام، از یک دستمال نمدار استفاده کنید و سپس آن را خشک کنید.
- بررسی لولههای آب و فاضلاب حمام بهصورت مداوم
اگر بهصورت مداوم لولههای آب و فاضلاب حمام را چک کنیم، میتوانیم از سلامت آنها مطمئن شویم و در صورت وجود هرگونه مشکلی نظیر نشتی و یا خوردگی، سریع به رفع آن مشکل بپردازیم. یکی از راههای جلوگیری از شکستگی یا زنگ زدگی لولهها در حمام، تعویض لولههای قدیمی با لولههای نسل جدید است. در حال حاضر لولههای پلیکا و پنج لایه طول عمر و کیفیت بالاتری دارند و میتوان آنها را جایگزین لولههای آهنی کرد.
- سیستم تهویه و فن مناسب
برخی حمامها سیستم تهویه و فن مناسب ندارند؛ بنابراین هنگامی که بخار حمام به درستی مدیریت نشود سبب ایجاد رطوبت در دیوارها و در نهایت ایجاد نمزدگی در حمام میشود. نصب تهویه مناسب در حمام نم و رطوبت هوا را رفع مینماید و از انتقال آن به دیوارها و سقف نیز جلوگیری میکند. یک راه حل ساده دیگری جهت جلوگیری از نمزدگی دیوار حمام این است که اگر سیستم تهویه مناسبی ندارید میتوانید با باز کردن پنجره، هوای درون حمام را مطبوع نگه داشت و از ایجاد رطوبت جلوگیری کرد.
- استفاده از لوله هواکش
در هنگام ساخت حمام و لولهکشی فضلاب، لولهی هواکش نیز در حمام استفاده شود و سپس با استفاده از فنهای کوچک، رطوبت داخل محیط حمام از بین برود.
- استفاده از دستگاههای رطوبتگیر جهت جلوگیری از ایجاد رطوبت
با استفاده از دستگاه رطوبتگیر میتوان رطوبت حمام را تا حد زیادی کاهش داد و از ایجاد نمزدگی دیوارهای آن جلوگیری کرد.
- عایقبندی دیوارها، سقف و کف حمام
اگر دیوارهای حمام را با استفاده از عایقهای مناسب سرویس بهداشتی نظیر رنگها و سنگهای ضد رطوبت بسازیم، رطوبت به داخل دیوار نفوذ نمیکند؛ اما اگر عایقکاری سقف حمام نامناسب باشد، مثلا ایزوگام بیکیفیت، به محض باریدن باران، آب از طریق همین سوراخها به درون دیوار حمام نفوذ کرده و سبب نم زدگی آن میشود. برای تمیز کردن دیوارهای حمام نیاز نیست کل دیوار را با آب بشوییم. کافیست با یک دستمال نم دارد، دیورارههای حمام را پاک و سپس خشک کنیم.
- وجود سیستم گرمایشی
استفاده از سیستم گرمایشی جهت خشک کردن حمام و جلوگیری از نم زدگی دیوارهای آن بسیار کمک کننده میباشد. یکی از بهترین سیستم گرمایشی جهت استفاده در حمام، گرمایش از کف بوده و انتخابی لوکس است. ترکیب این سیستم با تهویه مناسب فضایی گرم و به دور از نم زدگی را برای شما به ارمغان میآورد.
- استفاده از حوله خشک کن
اگر شما جزو افرادی هستید که به محض استحمام، حوله خود را درون حمام آویزان میکنید، بهتر از حوله خشک کن استفاده کنید تا رطوبت حوله به دیوارهای حمام برخورد نکند و از نم زدگی آن جلوگیری شود.
- عدم خشک کردن لباسها بر روی چوبرختی حمام
بهتر است لباسهای خیس یا مرطوب خود را در خارج از محیط حمام مانند تراس خشک کنید زیرا خشک کردن لباسهای خیس داخل حمام، سبب ایجاد نم زدگی دیوارهای آن میشود. اگر فضایی را جهت خشک کردن لباس ندارید، میتوانید از خشک کن لباس استفاده کنید.
- چک کردن سیستم لوله کشی ساختمان
در آخر به این نکته توجه داشته باشید که برای جلوگیری از نم زدگی در حمام باید مدام سیستم تاسیساتی را نظیر وجود نشتی در سیستم لولهکشی، چک کردن واشرها و شیرآلات چک کرد تا هرگونه نم زدگی را در قسمت دیوارها، سقف و کف حمام شناسایی کرد و آن را رفع نمود.
رفع نمزدگی دیوار حمام باکمترین هزینه
نمزدگی از رطوبت زیاد ایجاد میشود. یکی از مکانهایی که همواره در معرض رطوبت زیاد و نم زدگی است، حمام و دیوارهای آن میباشد. عوامل انسانی و تاسیساتی زیادی سبب بهوجود آمدن نم دیوار حمام و تخریب آن میشود. از طرفی راههای مختلفی نیز جهت تشخیص نمزدگی حمام وجود دارد که اطلاع از آنها به تشخیص هرچه سریعتر نمزدگی کمک میکند. بهترین کار آن است که با راههای پیشگیری از نمزدگی حمام آشنا باشید تا از این طریق، از ایجاد آن جلوگیری کرده و در نهایت نمزدگی را رفع کنید. رفع نم دیوار بدون تخریب، یکی از روشهای مقرون به صرفه و بادوام است که با کمک از افراد مجرب و کارآزموده صورت میگیرد. برای دریافت مشاوره جهت رفع نمزدگی حمام و سرویس بهداشتی، میتوانیم با کارشناسان شرکت بازسازی تهران ایده تماس بگیرید و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
سوالات متداول
چگونه بوی نم دیوار را از بین ببریم؟
برای ازبین بردن بوی نم بهتر است ابتدا علت ایجاد نم را شناسایی و برطرف نماییم، با برطرف شدن دلیل نمزدگی بوی نامطبوع تا حد زیادی کاهش مییابد.
بهترین راهکار برای پیشگیری نمزدگی چیست؟
استفاده از عایق رطوبتی با کیفیت میتواند تا حد زیادی از ایجاد نم جلوگیری نماید.
آیا میتوان دیوار نمزده را رنگ زد؟
خیر، ابتدا باید نمزدگی را برطرف و سپس اقدام به رنگ زدن نمایید.
چقدر این پست مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?