بازسازی حمام از صفر تا صد

حمام بازسازی شده مدرن و بزرگ

فهرست مطالب

چه زمانی حمام ما نیاز به بازسازی دارد؟

شاید برای همه ما روشن باشد که دلیل بیشتر بازسازی های حمام، فرسودگی متریال و تجهیزات داخل آن می باشد.واضح است که به دلیل وجود رطوبت در فضای حمام، این فضا بیش از دیگر قسمت های یک خانه در معرض آسیب و تخریب است. به همین دلیل، زودتر از باقی فضاهای یک خانه، نیاز به بازسازی پیدا می کند.

به طور کلی در امر بازسازی خانه، یکی از مهم ترین و اصلی ترین بخش ها، اقدامات جهت بازسازی “حمام” آن خانه می باشد.

رطوبت موجود در حمام، باعث می‌شود تا لعاب روی کاشی ها و سرامیک ها به مرور کدر شده و همچنین پس از گذشت مدت زمانی، میزانی جرم و آلودگی روی بندِ بین کاشی‌ها نمایان شود.

همینطور باتوجه به باقی ماندن آب بر روی شیرآلات، به علت اثر تخریبی املاح موجود در آب، به مرور شاهد استعمال آن ها خواهیم بود.موضوع مهم دیگر که با آن مواجه خواهیم شد، پوسیدگی درِ حمام، مخصوصا در قسمت‌های پایینی آن می باشد.

حال تصور کنید که این موارد در کنار چندین مورد ظاهری دیگر، یک جا در کنار هم جمع شوند؛ مطمئنا کار به جایی خواهد کشید که بعضی افراد به منظور استحمام، تمایل به استفاده از این حمام را نخواهند داشت.

این عیب ها زمانی خودنمایی بیشتری خواهند داشت که کار به مسائل زیربنایی نیز برسد. زمانی که لوله‌های آب نشتی پیدا کنند، نشانه‌هایی از رطوبت و نم زدگی را خواهیم دید که عموما روی قسمت‌های پایین دیوار گچی، در بیرون از سرویس به وجود می‌آیند. این نشانه‌ها عموما با تغییر رنگ دیوار در قسمت‌های نزدیک به کف حمام ظاهر می‌شوند.

و اما ای کاش هیچ وقت لوله‌های فاضلاب در حمام دچار آسیب و ایراد نشوند؛ که اگر چنین اتفاقی بیفتد، علاوه بر دردسر برای ساکنین واحد، همسایه طبقه پایینی نیز درگیر تعمیرات خواهد شد و در واقع هر دو طبقه می بایست درصدد رفع این مشکل برآیند.

برای بازسازی حمام از کجا شروع کنیم؟

حال به این سوال پاسخ خواهیم داد که اگر زمانی شاهد موارد بالا بودیم، بازسازی حمام را چگونه و از کجا آغاز کنیم؟
شاید به جرئت بتوان گفت اقدامات و زحمات لازم برای بازسازی یک حمام، حدود 50 درصد بازسازی کامل یک واحد خواهد بود. این در حالی است که به صورت کلی، در هزینه بازسازی خانه، حمام، سهم کمتری از مبلغ را نسبت به خیلی از بخش های دیگر خواهد داشت.
اگر تا به حال این کار را انجام ندادید، پیشنهاد می کنیم حتما از افراد باتجربه کمک بگیرید. اگر بدون برنامه‌ریزی دقیق و اطلاعات کافی وارد عملیات بازسازی حمام شوید، به راحتی در مراحل اجرایی آن، شما را گرفتار خواهد کرد. پس قبل از هر چیز برای مراحل مختلف و مورد نظرتان، برنامه‌ریزی داشته باشید.

شاید برای شما بهترین راهکار، مشورت و کمک گرفتن از یک شرکت بازسازی و طراحی دکوراسیون داخلی باشد.

 

برنامه و نقشه شما برای بازسازی حمام چیست؟

پیش از شروع بازسازی، می بایست بدانید که تجهیزات مورد نظرتان برای استفاده در حمام چیست؛ این تجهیزات چه استانداردهایی دارند.

به عنوان هزینه بازسازی حمام، چه مبلغی را مدنظر دارید؛ فضایی که برای هر یک از آن‌ها نیاز دارید چه مقدار بوده و در صورت رعایت نکردن این مقیاس ها و اندازه ها، با چه مشکلاتی روبرو خواهید شد. حتما می دانید که فضای لازم برای سرویس فرنگی (در صورت نیاز)، فضای استاندارد برای دوش، فضای گردشِ درِ سرویس حمام، فضای نصب روشویی و حتی بیرون‌زدگی‌های شیرآلاتِ روکار، و شاید مهم ترین موضوع ، مواردی هستند که توجه دقیق به آن ها، در طراحی یک حمام استاندارد، نقش مهم و به‌سزایی دارد.

نقشه بازسازی حمام

تخریب حمام را برای بازسازی از کجا آغاز کنیم؟

بعد از اطلاعات کافی درباره نقشه و برنامه‌ریزی های اولیه، نوبت به تخریب می رسد. اگر لوله‌ها دچار پوسیدگی شده‌اند و قصد تعویض آن‌ها را دارید، بهتر است تمامی سرامیک‌های کف و همچنین کاشی های دیوار را تا ارتفاعی در حدود یک متری به همراه دوغاب زیرین آن، تخریب کنید تا فضای لوله‌کشی برای شما کاملا و به خوبی مهیا باشد.

شیب بندی حمام

در بازسازی حمام، چه اقداماتی برای تاسیسات آب و فاضلاب آن ضروری است؟

حال نوبت به اجرای تاسیسات لوله‌کشی است. در ابتدا یادآور می شویم که حتما و حتما از لوله‌های مرغوب استفاده کنید؛ تا طی مدت زمان کوتاهی، مجدد مجبور به تعمیرات آن ها نشوید. برای انتقال آب سرد و گرم، لوله‌های پنج لایه بهترین انتخاب بوده و برای فاضلاب هم می‌توانید از لوله‌های پلیکای مرغوب استفاده کنید. مجددا یادآور می شویم که برای انتخاب لوله ‌ها نهایت دقت را داشته باشید تا زحمات شما به خاطر استفاده از جنس نامرغوب هدر نروند. استفاده از یک مجری ماهر و حرفه‌ای در این موارد، کمک بسیار شایانی به شما خواهد کرد. بنابراین نقش تکنسین‌های حرفه‌ای و کاربلد را به هیچ عنوان نادیده نگیرید.
تهران ایده“، صفر تا صدِ تمامی خواسته ها و نیازمندی های شما را برآورده خواهد کرد. در کنار شما خواهد بود تا به راحتی، با جدیدترین متد ها و استاندارد ها، با بالاترین کیفیت، سلایق و علایق شخصی خود را در مکان مورد نظرتان پیاده سازی کنید.
بعد از اجرای عملیات تاسیسات آب و فاضلاب، باید روی لوله ‌ها را با ملات ماسه سیمان بپوشانید تا لوله‌ها از آسیب‌های ناشی از رفت و آمد عوامل به دور باشند.

بازسازی حمام

 

کف‌سازی در بازسازی حمام را چگونه انجام دهیم؟

در این مرحله، همان طور که از اسم آن پیداست، می بایست کف حمام را کف سازی نمایید. شاید مهم‌ترین موردی که در این مرحله باید لحاظ شود، شیب‌بندی با ملات ماسه‌سیمان باشد. موردی که افراد غیر حرفه‌ای آن را نادیده می‌گیرند و شیب‌بندی را به زمان اجرای سرامیک کف موکول می‌کنند. که این اشتباه بوده و این عمل را در همان ابتدا باید در نظر گرفت.

 

ایزولاسیون یا عایق کاری و نحوه صحیح انجام آن به چه صورت انجام می شود ؟

در پروژه‌های بازسازی خانه یا مکان های گوناگون، هنوز ایزوله‌کردن با ایزوگام و قیر و گونی یکی از مطمئن‌ترین راه‌های عایق کاری رطوبتی‌ است. به یاد داشته‌باشید که حتما مصالح ایزولاسیون را به جز قسمت کف حمام در قسمت‌هایی از دیوار نیز ادامه دهید. بعد از اجرای این مرحله و قبل از هر اقدام دیگری، حتما از آب‌بند بودن حمام مطمئن شوید. برای این کار می‌توانید به مدت 24 ساعت کف‌شوی را مسدود نموده و به اندازه 10 سانتی‌متر حمام را پر از آب نمایید. حالا یک استخر با عمق 10 سانتی‌متر ساخته‌اید.

 

طریقه پوشاندن ایزولاسیون به چه صورت می باشد؟

دوباره روی ایزولاسیون کف و قسمت‌های از دیوار‌ها را که تخریب کرده‌اید، با ملات سیمان بپوشانید تا مواد عایق هایمان  آسیب نبیند. سعی کنید دیوارها را کاملا صاف و یک‌دست سیمان کنید تا به اصطلاح شمشه‌کش شوند. در این حالت دیوار آماده نصب کاشی یا سرامیک با چسب خواهد بود.

عایق کاری کف حمام

 

برای تهویه حمام چه باید کرد؟

قبل از اجرای سقف باید محل مناسبی برای فن تعبیه نمایید تا هوای داخل حمام کمتر به فضای داخلی انتقال پیدا کند. محل دقیق نصب فن را مشخص نموده و حتما از لوله های مخصوص هواکش استفاده نمایید. انتخاب هواکش یکی از اصولی ترین مراحل بازسازی حمام است که اگر با دقت انجام نشود، ممکن است بعد از مدت کوتاهی استفاده از آن، از کار افتاده و مجبور به تعویض آن شوید.

سیستم تهویه حمام

نحوه اجرای سقف حمام برای بازسازی به چه صورت است؟

اگر ابعاد و اندازه دقیقی از کف تا سقف حمام و نیز کاشی و سرامیک های مورد استفاده دارید، پس برای شما، همین حالا زمان مناسبی برای اجرای سقف حمام است. توصیه ما استفاده از کناف یا همان سقف های کاذب پیش ساخته برای اجرای سقف می باشد. اما بدانید که هر کنافی مناسب نصب در حمام نیست. سقف های پیش ساخته درواقع همان گچ است که به صورت ورقه و شیت‌های بزرگ در آمده است. بنابراین نوع معمولی آن به رطوبت موجود در فضای حمام واکنش نشان خواهد داد. پس در انتخاب آن دقت کافی داشته باشید.

 

در بازسازی حمام از کدام تاسیسات برقی (الکتریکی) استفاده کنیم؟

قبل از نصب کاشی و سرامیک، حتما مسیرهای روشنایی و همچنین درگاه‌های پریزها را بررسی و یا اجرا نمایید. سعی کنید در نورپردازی حمام از چراغ‌های آی‌پی (IP) دار که در برابر رطوبت مقاومت دارند، استفاده نمایید.

روش صحیح نصب کاشی و سرامیک در حمام چیست؟

در این مرحله می‌توانید با دقت، کاشی ها و سرامیک‌ها را با کمک چسب، نصب نمایید. البته این در حالی امکان دارد که کاشی‌ها از نوع پرسلان بوده و چسب مورد استفاده نیز چسب مخصوص پرسلان باشد. اگر کاشی و سرامیک را مرغوب انتخاب کرده باشید، همچنین اگر در انتخاب چسب نهایت دقت را داشته باشید، به هیچ عنوان نگران نصب کاشی و سرامیک با چسب نباشید. این نکته فراموشتان نشود که روش درست و اصولی نصب کاشی و سرامیک‌های پرسلان، استفاده از چسب مخصوص است.

نحوی اجرای سرامیک در حمام

چطوری می توان در حمام نقاشی کرد ؟

پس از اقدامات بالا، حالا می‌توانید سقف و یا هر جای دیگری را که مد نظر دارید، نقاشی نمایید. رنگ‌های پلاستیک هم می‌توانند گزینه خوبی برای سقف حمام باشند. برای این مورد هم جای نگرانی وجود ندارد.

چه زمانی اکسسوری یا تجهیزات حمام را نصب کنیم؟

اگر تمام موارد بالا را با دقت انجام داده باشید، زمان نصب شیرآلات، کابین روشویی، وان، کابین دوش و … مشکلی نخواهید داشت. اگر چه نصب هر یک از موارد بالا تخصص خود را نیاز دارد و افراد نابلد به هیچ عنوان شایسته انجام این امور برای شما نیستند.

 

بهترین زمان نصب درب حمام در زمان بازسازی چه زمانی است؟

نوبت به مرحله پایانی بازسازی حمام یعنی نصب در آن می رسد. اگر از قبل در را خریداری کرده باشید، بهترین زمان برای نصب، پس از اجرای تمام مراحل بازسازی می باشد. و این به این علت است که درِ سرویس، اولین اِلِمان موجود در هر حمام بوده و امکان برخورد تجهیزات، عوامل و نیروی انسانی در هنگام رفت‌ و ‌آمد به آن زیاد است.

چند نوع بازسازی حمام داریم؟

زمانی که صحبت از بازسازی حمام می ‌شود، موارد مختلفی به ذهن متبادر می‌شود. بعضی افراد فقط به تعویض کاشی و سرامیک‌های حمام به منظور خود برای بازسازی حمام رسیده ‌اند. اما مقصود بعضی افراد، بازسازی کلی حمام است.

در بازسازی‌ های کلی حمام، به جز کاشی ‌ها و سرامیک ‌ها، لوله‌کشی ‌ها نیز تغییر می‌کنند. در این مواقع لوله ‌ها با پوسیدگی‌ ها و نشتی ‌های احتمالی روبرو هستند و نیاز است که به صورت کامل تعویض شوند. ملاک ما برای صحبت درباره زمان بازسازی حمام، مورد دوم یعنی بازسازی کامل سرویس حمام می باشد.

چه زمانی شروع به بازسازی حمام کنیم؟

اگر کمی درباره اصولی انجام شدن بازسازی حمام حساسیت داشته باشید، باید زمان مناسبی را برای این کار اختصاص دهید. قطعا می‌ دانید که در هنگام اجرای عملیات اجرایی، شما دیگر قادر به استفاده از سرویس حمام نخواهید بود. بنابراین باید تدابیر لازم را برای این موضوع اندیشیده باشید.

بازسازی حمام چقدر زمان می برد؟

اگر نیروهای خوبی در اختیار داشته باشید، میتوانید در طول یک الی سه روز، عملیات تخریب کاشی و سرامیک ‌های یک حمام را انجام دهید. این نیروها علاوه بر تخریب، باید نخاله‌ های به وجود آمده را جمع‌ آوری نموده و به طبقات پایین انتقال دهند. سپس باید آن ‌ها را به ماشین حمل نخاله منتقل نمایند.

بعد از این مرحله، زمانی مابین یک تا دو روز نیز برای تاسیسات لوله‌ کشی در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که هر چه جزئیات حمام شما بیشتر باشد، این زمان بیشتر خواهد شد.

حال نوبت به کف ‌سازی می رسد. این کار یک روزه انجام می‌شود. اما مد نظر داشته باشید که در روزهای تابستان، یک روز هم باید برای خشک ‌شدن این ملات ماسه‌سیمان در نظر بگیرید.

همچنین یک روز هم برای ایزولاسیون کف در نظر بگیرید.

پس از ایزولاسیون هم می بایست یک روز برای اطمینان از آب‌بند بودن آن در نظر داشته باشید. نحوه اطمینان از آب‌بند بودن کف سرویس در مقاله‌ای دیگر توضیح داده‌ شده است.

حال دیگر این حمام آماده عملیات بنایی پایانی است.

کف‌سازی، نصب کاشی و سرامیک و اجرای سقف، حداقل سه روز از شما زمان خواهند برد.
اگر از قبل شیرآلات و تجهیزات دیگر مانند روشویی ‌ها را خریداری کرده باشید، می ‌توانید عملیات نصب همه این موارد را در ساده‌ترین حالت ممکن، در یک روز انجام دهید.

سپس، بعد از حدود 10 روز می‌توانید از این حمام بازسازی شده استفاده نمایید.

در نظر داشته باشید که مواردی که عنوان شد برای بازسازی ‌های کلی یا کامل حمام است و اگر می ‌خواهید فقط کاشی و سرامیک ‌ها را تعویض کنید و با چسب، آن‌ ها را نصب نمایید، اعداد و ارقام بالا، کمک چندانی به شما نمی کند و مدت زمان مورد نیاز به میزان بسیاری تغییر خواهد داشت.

اگر کمی تجربه در بازسازی سرویس حمام را داشته باشید، شاید بتوانید در یک هفته نیز بازسازی یک حمام را به پایان برسانید. اما توجه داشته باشید که بعضی مراحل باید به پایان برسند تا بتوان مرحله بعدی را شروع کرد.
امکان انجام همه کارها با یکدیگر و هم‌ زمانی آن ‌ها با هم به هیچ عنوان منطقی نبوده و توصیه نمی شود.

در نهایت، هر چه جزئیات یک حمام بیشتر شود، زمان بازسازی آن نیز بیشتر خواهد بود. مثلا برای این‌که در روند بازسازی بخواهید از کابین دوش استفاده نمایید، باید زمان لازم برای ساخت کابینِ متناسب با اندازه ‌های حمام خود را نیز در نظر بگیرید؛ و یا همچنین برای استفاده از شیرآلات توکار، برنامه‌ریزی دقیق ‌تری برای نصب این شیر‌آلات که در دو مرحله انجام می‌شوند، مورد نیاز است.

امیدواریم با مطالعه این مقاله، اطلاعات کافی در رابطه با زمان بازسازی یک سرویس حمام به دست آورده باشید.

حال، مراحل بازسازی حمام به اتمام رسیده و آماده بهره‌برداری می باشد.

پس با خیال راحت می‌توانید در یکی از زیباترین و استاندارد ترین حمام‌ ها، در آرامش کامل، استحمام نمایید. چرا که از هر نظر اصولی اجرا شده و شما نیز با سلیقه و انتخاب های درست خود، در زیبایی آن نقش به سزایی داشته اید.

از زمانی که به خودم آمدم، خودم را یک ساختمانچی دیدم. از دوران نوجوانی دست در دست پدربزرگ به کارگاه‌های ساختمانی سر می‌زدم و در حالی که کفش‌هایم غرق در خاک بود، گوش به حرف‌های اولین و معتبرترین معمار رویاهای نوجوانی‌ام می‌دادم. پدربزرگ همیشه به من می‌گفت: "تو باید یک مهندس باشی تا به مردم خدمت کنی." به همین دلیل تا کنکور فقط به مهندس‌شدن فکر می‌کردم. بعد از امتحانات ترم اول دانشگاه، کارآموز شدم. بعد از سه ماه حقوق گرفتم. ساختن به عشقم تبدیل شده‌بود. و الان بعد از گذشت بیش از یک دهه همچنان با عشقم زندگی می‌کنم. خوشحالم که بعد از کلی تجربه در پروژه‌ها و حضور در دوره‌های حرفه‌ای مهندسی، ساختمانچی‌بودن را در تهران‌ایده نفس می‌کشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *