طراحی حرفه‌ای دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه با رعایت 9 اصل ساده

دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه

دو سال قبل، پژوهشگران حوزه معماری، دکوراسیون داخلی، فروش و روان‌شناسی دانشگاه‌های آمریکا گرد آمدند تا در مورد تأثیر دکوراسیون داخلی فروشگاه یا مغازه بر میزان رضایت مشتریان، بهره‌وری کارکنان و فروش، تحقیق و پژوهش کنند. در نهایت پس از کلی تلاش و بررسی، به این نتیجه رسیدند که تأثیر دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه بر میزان رضایت مشتریان و درآمدزایی، حیرت‌آور است.

اهمیت بالای این موضوع، سبب شد که پژوهشگران و متخصصان دکوراسیون داخلی، در مورد اصول دکوراسیون داخلی در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها، تحقیق کنند. نتیجه تحقیقات متخصصان، 9 اصلی است که در ادامه این مقاله تصمیم داریم در اختیارتان بگذاریم. در صورتی که شما هم فروشگاه یا مغازه‌ای دارید و می‌خواهیم میزان رضایت مشتریان و فروش خود را افزایش دهید، پیشنهاد می‌شود که مقاله پیش رو را تا انتها مطالعه کنید.

اصل اول طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه یا مغازه: طراحی یک ورودی خاص

اولین اصل برای طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه یا مغازه، توجه به بخش ورودی فروشگاه است. ورودی باید به‌ شکلی طراحی شود که توجه مشتریان را جلب کند و از نگاه آن‌ها، زیبا و چشم‌نواز باشد. همچنین لازم است باز کردن در ورودی و ورود به فروشگاه برای مشتریان، راحت باشد. فروشگاهی که ورود به آن دشوار باشد، به‌تدریج با نارضایتی مشتریان روبرو می‌شود و حتا ممکن است آن‌ها را از دست بدهد.

به‌علاوه، ورودی مغازه را طوری طراحی کنید که افراد کهن‌سال و معلولان نیز بتوانند به‌راحتی وارد آن شوند. به عنوان مثال اگر ورودی مغازه‌تان، پله دارد، بهتر است یک رمپ هم در ورودی مغازه طراحی کنید تا همه افراد بتوانند بدون مشکل، مهمان مغازه شما شوند.

یکی از نکات مهم، نورپردازی مناسب، خوش‌زاویه و کافی در ورودی فروشگاه است. این

کار باعث می‌شود که شب‌هنگام، فروشگاه شما جلب توجه کند. همچنین در صورت وجود نور کافی در ورودی، افراد بدون هیچ مشکلی می‌توانند از پیاده‌رو، وارد مغازه شوند و جلوی پای خود را به‌خوبی ببینند. بهتر است روی در ورودی، علامتی بچسبانید تا شیوه باز شدن در مشخص شود. از طرفی با چسباندن علامت، مشتریان متوجه می‌شوند که کدام در، در ورودی اصلی مغازه است و دچار سردرگمی نمی‌شوند.

نمای تیره در دکوراسیون فروشگاه

اصل دوم: توجه ویژه به طراحی سمت راست فروشگاه در هنگام طراحی دکوراسیون

مطالعات و پژوهش‌ها نشان می‌دهد که 90 درصد افراد پس از ورود به فروشگاه‌ها، ترجیح می‌دهد که ابتدا از سمت راست فروشگاه دیدن کنند و سپس به سمت چپ فروشگاه بروند. در نتیجه باید استراتژی ویژه‌ای برای سمت راست فروشگاه در پیش بگیرید؛ چون حس و برداشت اولیه مشتریان از فروشگاه شما تأثیر زیادی بر میزان خرید و وفاداری آن‌ها به برند شما دارد.

یکی از نکاتی که بسیاری از متخصص فروش بر آن تأکید دارند این است که محصولات پرفروش خود را در این بخش بگذارید. با این کار، مشتری به‌راحتی به محصولات مورد نظر خود می‌رسد و می‌تواند در مرحله بعدی، سایر محصولات را هم مشاهده و انتخاب کند. اگر مشتری خیلی زود به نتیجه نرسد و محصول مورد نظرش را برندارد، نمی‌تواند با خاطری آسوده سایر لوازم و محصولات موجود در فروشگاه را مشاهده کند.

اصل سوم: استفاده از ویترین چشم‌نواز برای جذب کردن مشتریان به درون مغازه

در کسب و کارهایی مثل فروش لباس زنانه و مردانه، داشتن یک ویترین جذاب و حرفه‌ای، نقش مهمی در تأثیرگذاری بر مشتریان دارد و باعث می‌شود که مشتریان، اشتیاق وارد فروشگاه شما شوند و خرید کنند. بنابراین سعی کنید ظاهری زیبا به ویترین خود ببخشید و از بهترین محصولات خود در ویترین استفاده کنید.

ویترین و دکور فروشگاه

اصل چهارم: راهنمایی مشتریان برای رسیدن به کالاها و محصولات مورد نظر

سعی کنید با تابلوهای مشخص و واضح، بخش‌های مختلف فروشگاه را از هم جدا کنید و به مشتری اعلام کنید که در هر قسمت، دقیقاً چه محصولاتی به فروش می‌رسد. به عنوان مثال اگر کتابفروشی دارید، بهتر است با تابلوی کوچکی در بالای قفسه‌ها، موضوع اصلی کتاب‌های آن قفسه را به مشتری اعلام کنید تا در هنگام انتخاب، بتواند سریع‌تر و راحت‌تر سراغ بخش دلخواهش برود. با این کار در واقع به مشتریان احترام می‌گذارید و اجازه نمی‌دهید که زمانشان هدر برود.

اصل پنجم: توجه ویژه به ترکیب رنگ دکوراسیون داخلی فروشگاه

یکی از رموز موفقیت دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه، انتخاب رنگ مناسب و مفید است. برای انتخاب رنگ مناسب، باید به سه نکته توجه کنیم:

  • نوع کسب و کار: هر فروشگاه بسته به نوع محصولی که ارائه می‌دهد، دنبال ایجاد حس و حال خاصی در مشتریان است. به عنوان مثال، یک فروشگاه لباس زنانه باید به مشتریان حسی رمانتیک و زنانه بدهد؛ ولی یک فروشگاه لوازم ورزشی باید دنبال ایجاد انگیزه و انرژی در مشتریان خود باشد.
  • مخاطبان هدف: در هنگام انتخاب رنگ دکوراسیون فروشگاه باید به سن، جنسیت و علایق مشتریان و مخاطبان هدف فروشگاه هم توجه کرد.
  • ابعاد مغازه: اگر می‌خواهید رنگ مناسبی برای دکوراسیون مغازه خود انتخاب کنید، باید ابعاد مغازه را هم در نظر بگیرید. اگر در یک مغازه کوچک، رنگ‌های روشن استفاده کنید، مغازه در چشم بینندگان، بزرگ‌تر و دلبازتر جلوه می‌کند.

چند مدل ترکیب رنگ وجود دارد که قبل از انتخاب رنگ دکوراسیون مغازه خود باید از آن‌ها اطلاع داشته باشید. در ادامه با این ترکیب رنگ‌ها آشنا خواهیم شد:

  • ترکیب رنگ‌های مکمل: یکی از روش‌های انتخاب رنگ برای فروشگاه و مغازه، استفاده از ترکیب رنگ‌های مکمل است. این رنگ‌ها با یکدیگر بیشترین کنتراست را دارند و در نتیجه هیجان و شور در مغازه می‌آفرینند. از جمله رنگ‌های مکمل می‌توان به قرمز و سبز، آبی و نارنجی، زرد و بنفش اشاره کرد.
  • ترکیب رنگ‌های مشابه: رنگ‌های مشابه، رنگ‌هایی هستند که در چرخه رنگ در کنار هم قرار می‌گیرند و استفاده از آن‌ها در مغازه، آرامش و هماهنگی ایجاد می‌کند. از جمله رنگ‌های مشابه می‌توان به آبی و فیروزه‌ای، سبز و زیتونی، زرد و کرم اشاره کرد.
  • ترکیب رنگ‌های سه‌گانه: استفاده از سه رنگ که در چرخه رنگ، با یکدیگر فاصله مساوی دارند، زیبایی و جذابیت خاصی به فروشگاه می‌بخشد و تعادل و هارمونی در فروشگاه رقم می‌زند. از جمله ترکیب رنگ‌های سه‌گانه می‎توان به «نارنجی، زرد و قرمز»، «سبز، آبی و بنفش» و «قهوه‌ای، سفید و سیاه) اشاره کرد.

در صورتی که در انتخاب ترکیب رنگ مناسب برای فروشگاه یا مغازه خود دچار سردرگمی شده‌اید، می‌توانید از یک متخصص یا شرکت دکوراسیون داخلی کمک بگیرید. شرکت بازسازی و طراحی دکوراسیون داخلی تهران ایده، یکی از مراکزی است که می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. برای دریافت مشاوره از متخصصان این مجموعه می‌توانید با شماره 88707414-021 تماس بگیرید.

اصل ششم: نورپردازی درست، هوشمندانه و خلاقانه

گاهی مواقع نورپردازی فروشگاه، چندان اهمیت دارد که باعث می‌شود مشتریان با دیدن آن، وارد فروشگاه شما شوند، محصولاتتان را ببینند و از فضای بی‌نظیر حاکم بر فروشگاه‌تان لذت ببرند. سعی کنید پنجره‌ها و در ورودی فروشگاه را به‌گونه‌ای طراحی کنید که بتوانید در طول روز از نور خورشید بهره ببرید و نور طبیعی کافی داشته باشید. البته اگر در طول روز، نور کافی ندارید، می‌توانید از نور مصنوعی کمک بگیرید. اگر می‌خواهید بر بخش خاصی از فروشگاه یا محصولات تأکید کنید، پیشنهاد می‌شود از نورپردازی موضعی کمک بگیرید.

استفاده از نور سفید، باعث می‌شود که فروشگاه شما دلباز و تمیز جلوه کند و مشتریان از مشاهده فضای مغازه، حس خوبی پیدا کنند. با نورپردازی ویژه می‌تواند فضایی دنج در بعضی فروشگاه‌ها مثل کتابفروشی ایجاد کرد تا افراد بتوانند از قرار گرفتن در این فضا و کتاب خواندن، غرق لذت شوند و کتابفروشی شما تا عمر دارند در خاطرشان ماندگار شود.

سعی کنید چراغ‌های مغازه را به گونه‌ای کنار هم قرار دهید که همین چیدمان، خودش نوعی زیبایی و نظم در مغازه ایجاد کند. اگر قصد دارید دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه را به شکلی حرفه‌ای طراحی کنید، به اهمیت و جایگاه نور مخفی‌ها توجه کنید و بکوشید که از این نور در فروشگاه خود کمک بگیرید. زاویه تابش نور را هم فراموش نکنید. کاری کنید که نور، مزاحمتی برای بینایی افراد ایجاد نکند. نور، ابزاری است که به مشتریان کمک می‌کند که محصولات را ببینند.

دیزاین سالن زیبایی و آرایشگاه زنانه

دکور مشکی فروشگاه

اصل هفتم: برای طراحی بخش صندوق در فروشگاه، سنگ تمام بگذارید

آخرین بخشی که مشتریان در فروشگاه با آن روبرو می‌شوند، بخش صندوق است. بسیاری از صاحبان فروشگاه به این بخش توجه نمی‌کنند؛ حال آنکه بخش صندوق، نقش مهمی در ماندگار شدن برند شما در ذهن مشتریان دارد.

بخش صندوق را به شکلی طراحی کنید که حس آرامش و امنیت را در مشتریان برانگیزد. انتخاب رنگ‌هایی مثل آبی و سبز می‌تواند به شما کمک کند که این هدف را محقق کنید. در صورت امکان می‌توانید یک صندلی برای مشتریان در نظر بگیرید تا در هنگام حساب کردن اقلام، مشتریان احساس راحتی کنند. بهتر است صندوق را جایی از فروشگاه در نظر بگیرید که در میانه مسیر رفت و آمد سایر مشتریان نباشد و مزاحمتی برای آن‌ها ایجاد نکند.

دکوراسیون داخلی فروشگاه با تم سفید

اصل هشتم: در نظر گرفتن فضایی برای استراحت مشتریان و همراهان آن‌ها

گاهی مواقع خرید مشتریان، زمان‌بر می‌شود و گاهی هم مشتریان باید منتظر بمانند تا سفارششان آماده شود. در چنین زمان‌هایی، باید مبلمان‌های مناسبی در نظر بگیرید تا مشتریان و همراهان آن‌ها بتوانند روی این صندلی‌ها یا مبلمان بنشینند و احساس راحتی کنند. توجه داشته باشید که در نظر گرفتن چنین فضاهایی در کتابفروشی‌ها هم خیلی اهمیت دارد.

دیزاین فروشگاه مینیمال

اصل نهم: در نظر گرفتن اصل راحتی و نظم برای چیدمان محصولات فروشگاه

در هنگام طراحی چیدمان تجهیزات و محصولات فروشگاه، اصل نظم و راحتی مشتریان را رعایت کنید. در واقع طراحی تجهیزات را به شکلی انجام دهید که مشتریان بتوانند بدون هیچ مشکلی در فروشگاه قدم بزنند. همچنین فضای کافی برای توقف مشتریان در نظر بگیرید تا در هنگام توقف یک عده از مشتریان، سایر افراد بتوانند از کنار آن‌ها عبورر کنند.

به علاوه اگر فروشگاه بزرگی دارید، باید مسیر رفت و آمد مشتریان را طوری برنامه‌ریزی کنید که مشتریان، بخش‌های بیشتری از محصولات فروشگاه را ببینند. برای این کار می‌توانید ابتدای هر بخش از فروشگاه، محصول جذاب و پرفروشی قرار دهید تا مشتریان جذب آن محصول شوند و به آن بخش از فروشگاه، سر بزنند. با توجه به فضای فروشگاه می‌توانید از دو روش برای بازدید مشتریان از بخش‌های مختلف فروشگاه استفاده کنید:

  • استفاده از استراتژی مسیرهای دورانی
  • تقسیم کردن فروشگاه به چند بخش و در نظر گرفتن یک رنگ خاص برای هر بخش

 

طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه

مبلمان در طراحی دکور فروشگاه

تهران ایده؛ آمیزه‌ای از تخصص و تجربه برای طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه

مطالعات و پژوهش‌ها به‌روشنی نشان می‌دهد که طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه پس از ارائه محصول باکیفیت، مهم‎ترین اصل در درآمدزایی و افزایش فروش است. در این مقاله تلاش کردیم مهم‌ترین اصول طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه را بیان کنیم. امیدواریم که 9 اصلی که در این مقاله بیان کردیم، به شما کمک کند فروشگاه مورد نظر خود را به شکلی حرفه‌ای طراحی کنید و از این طریق رضایت مشتریان خود را جلب کنید و فروش محصولات خود را افزایش دهید.

در صورتی که قصد دارید دکوراسیون داخلی فروشگاه یا مغازه خود را به شکلی درست و حرفه‌ای انجام دهید، پیشنهاد می‌شود که از یک متخصص یا شرکت دکوراسیون داخلی کمک بگیرید؛ زیرا این شرکت‌ها، تجربه و تخصص کافی را در این زمینه دارند و می‌توانند نتیجه‌ای درخور و شایسته برای فروشگاه شما رقم بزنند.

شرکت بازسازی و طراحی دکوراسیون داخلی تهران ایده، یکی از شرکت‌هایی است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه فعالیت می‌کند. این شرکت، مجموعه‌ای از متخصصان خبره و باتجربه طراحی داخلی را در کنار خود دارد و به کمک آن‌ها می‌کوشد که دکوراسیون داخلی فروشگاه مورد نظر شما را به بهترین شکل طراحی کند. در صورت تمایل به دریافت مشاوره از مشاوران تهران ایده یا سپردن پروژه طراحی داخلی فروشگاه خود به متخصصان این مجموعه، کافی است با شماره 88707414-021 تماس بگیرید.

در صورتی که این مقاله برای شما مفید و کارساز بود، پیشنهاد می‌شود مقاله طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه را مطالعه کنید. این مقاله نکات مهم و ارزنده‌ای در زمینه طراحی داخلی داروخانه دارد و برای افرادی که قصد طراحی داکوراسیون داروخانه خود را دارند، راهگشاست.

علاوه بر نکات و اصولی که در این مقاله بیان کردیم، به نظر شما بهتر است چه نکات دیگری در مورد طراحی دکوراسیون مغازه و فروشگاه، به این مقاله بیفزاییم؟ از دیدگاه شما، مهم‌ترین اصل در طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه چیست؟ لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را با ما و سایر همراهان شرکت تهران ایده در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

 

سوالات پرتکرار:

  1. هزینه و تعرفه طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه چقدر است؟

هزینه طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه به میزان خدمات، تغییرات و وسایلی بستگی دارد که متخصصان به کار می‌برند؛ به همین دلیل نمی‌توانیم هزینه دقیقی برای این کار در نظر بگیریم. در صورت تمایل به اطلاع از هزینه دقیق طراحی دکوراسیون داخلی می‌توانید با شماره 88707414-021 تماس بگیرید تا متخصصان شرکت تهران ایده، اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.

  1. بهتر است طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه را خودمان انجام دهیم یا از متخصصان کمک بگیریم؟

در صورتی که تخصص و تجربه کافی برای طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه را دارید، می‌توانید این کار را به‌تنهایی انجام دهید؛ ولی اگر تجربه‌ای در این زمینه ندارید و دنبال طراحی یک فروشگاه حرفه‌ای و مشتری‌پسند هستید، پیشنهاد می‌شود که این کار را به دست یک متخصص یا شرکت دکوراسیون داخلی بسپارید تا نتیجه مطلوبی دستگیرتان شود.

  1. طراحی حرفه‌ای دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه چه فوایدی به همراه دارد؟
  • بیشتر شدن علاقه مشتریان به فروشگاه یا مغازه
  • افزایش تمایل مشتریان به ماندن بیشتر در فروشگاه
  • افزایش فروش محصولات و بالا رفتن درآمد حاصل از فروشگاه
  • افزایش تعداد مشتریان فروشگاه به دلیل بازاریابی دهان به دهان
  • افزایش میزان شهرت فروشگاه در بین مردم
  • بهبود بهره‌وری کارکنان فروشگاه

این موارد، تنها بخشی از مزایا و فوایدی است که می‌توان برای طراحی اصولی و حرفه‌ای دکوراسیون داخلی فروشگاه و مغازه مطرح کرد.

از زمانی که به خودم آمدم، خودم را یک ساختمانچی دیدم. از دوران نوجوانی دست در دست پدربزرگ به کارگاه‌های ساختمانی سر می‌زدم و در حالی که کفش‌هایم غرق در خاک بود، گوش به حرف‌های اولین و معتبرترین معمار رویاهای نوجوانی‌ام می‌دادم. پدربزرگ همیشه به من می‌گفت: "تو باید یک مهندس باشی تا به مردم خدمت کنی." به همین دلیل تا کنکور فقط به مهندس‌شدن فکر می‌کردم. بعد از امتحانات ترم اول دانشگاه، کارآموز شدم. بعد از سه ماه حقوق گرفتم. ساختن به عشقم تبدیل شده‌بود. و الان بعد از گذشت بیش از یک دهه همچنان با عشقم زندگی می‌کنم. خوشحالم که بعد از کلی تجربه در پروژه‌ها و حضور در دوره‌های حرفه‌ای مهندسی، ساختمانچی‌بودن را در تهران‌ایده نفس می‌کشم.

فهرست مطالب