بهترین سیستم گرمایشی خانه کدام است؟

اشتراک گذاری :

اگر قصد بازسازی خانه خود را دارید یا سیستم گرمایش شما قدیمی شده و کارایی لازم را ندارد، حتما به دنبال بهترین سیستم گرمایش خانه هستید تا دردسرهایی که ممکن است در زمستان گریبان‌گیرتان شود را از خود دور کنید. در این مطلب با ویژگی‌های بهترین سیستم گرمایش ساختمان آشنا می‌شوید و با توجه به شرایط و هزینه آن، می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید،

سیستم گرمایشی چیست؟

در تعریف سیستم گرمایش باید گفت: هر وسیله‌ای که باعث بالابردن دمای خانه شما شود به‌عنوان سیستم گرمایشی شناخته می‌شود. در این وسایل گرمایشی با توجه به انرژی و سوخت گرمای مناسبی در محیط ایجاد می‌کند. با رشد تکنولوژی و گذشت زمان سیستم‌های گرمایشی به روز شده و هزینه آن کمتر و کارایی آن بیشتر می‌شود.

آیا می شود سیستم گرمایشی را در زمان بازسازی خانه تعویض کرد؟ 

زمانی که میخواهید خانه خود را بازسازی کنید،باید مراحلی را جهت بازسازی خانه طی کنید که یکی از این مراحل نیازسنجی و تعریف آنچه برای بازسازی نیازدارید هست،تعویض سیستم گرمایشی نیز بخشی از آیتم هایی هست که زمان بازسازی خانه نیز ممکن است برای شما انجام شود.

بهترین سیستم گرمایش خانه

هر سال در فصل زمستان، هزینه زیادی برای انرژی مصرفی سیستم‌های گرمایشی منازل می‌شود.‌ بنابراین اگر قصد دارید از صرف هزینه اضافی خودداری کنید باید شناخت کافی از انواع سیستم‌های گرمایش ساختمان‌ها داشته باشید. این کار اهمیت زیادی دارد چون ممکن است حتی با وجود هزینه اولیه زیاد، منزل شما به اندازه کافی گرم نشود‌. در ادامه مطلب با انواع سیستم گرمایشی منزل و معایب و مزایای آن بیشتر آشنا خواهید شد.

مهم‌ترین و متداولترین سیستم های گرمایشی کدام هستند؟

  • شومینه
  • موتورخانه
  • پکیچ
  • بخاری
  • گرمایش از قرنیز
  • سیستم گرمایش از کف
  • اسپیلت
  1. شومینه

شومینه از نظر زیبایی و ظاهر بهترین سیستم گرمایشی در منزل است که البته عملکرد مورد تاییدی ندارد. اگر به زیبایی دکوراسیون منزل خود اهمیت می‌دهید، می‌توانید از این سیستم گرمایشی استفاده کنید، اما نباید انتظار عملکردی بسیار عالی از شومینه برای گرم کردن محیط زندگی خود داشته باشید.

سه نوع شومینه هیزمی، شومینه اجاقی و شومینه گازی وجود دارد. علاوه بر عملکرد ضعیف گرمایشی که شومینه دارد، مصرف انرژی آن بسیار بالا بوده و حدود 30 درصد از سیستم‌های گرمایشی دیگر بیشتر است، همچنین، احتمال بروز آتش‌سوزی در شومینه وجود دارد و باعث کثیف شدن پرده‌ و دیوارهای ‌منزل می‌شود. پیشنهاد می‌شود از ظاهر زیبای شومینه چشم‌پوشی کرده و بیشتر به هزینه مقرون به‌صرفه و گرم بودن منزل خود فکر کنید.

بهترین سیستم گرمایش خانه

  1. موتورخانه

از سیستم‌های گرمایشی موتور‌خانه‌ برای آپارتمان‌های چند واحدی استفاده می‌شود، طرز کار این سیستم گرمایشی به این شکل است که آب در موتورخانه گرم شده و با رادیاتور به هر واحد آپارتمان منتقل می‌شود. از مزایای سیستم گرمایش موتورخانه می‌توان به بهره‌وری انرژی مناسب، کم‌‌جا بودن و ایجاد گرمای کافی آن اشاره کرد. البته مانند هر وسیله دیگری این نوع سیستم گرمایش، معایبی نیز دارد.

به‌طور مثال موتورخانه نیاز به فضای وسیعی دارد و حرارت ایجاد شده به‌طور یکنواخت در منازل منتقل نمی‌شود و همچنین نکته مهم دیگر درباره هزینه آن است، از آنجایی که هزینه انرژی مصرفی برای همه ساکنین آپارتمان به‌طور یکسان حساب می‌شود شما امکان صرفه‌جویی در انرژی مصرفی آن را ندارید. امروزه استفاده از پکیج به جای موتورخانه بیشتر کاربرد دارد.

  1. پکیچ

یکی دیگر از بهترین سیستم‌های گرمایشی پکیچ است که با استفاده از سیستم‌های دیگر مانند رادیاتور، شوفاژ، فن‌کویل حرارت لازم را ایجاد می‌کند. عملکرد ایجاد حرارت پکیچ شباهت زیادی به کار موتورخانه دارد با این تفاوت که در سیستم گرمایشی پکیچ برای هر واحد یک مخزن وجود دارد، اما در موتورخانه از یک مخزن بزرگ برای همه واحدهای ساختمان استفاده می‌شود.

با استفاده از پکیچ در منازل، دیگر نیازی به استفاده از آبگرمکن ندارید و با استفاده از سیستم گرمایش پکیچ، آب گرم مورد‌نیاز شما تامین می‌شود. دیگر مزیت سیستم گرمایشی پکیچ این است که به علت سنسور هوشمندی که دارد، ایمنی مناسبی داشته‌ و هر واحد از ساختمان مستقل از دیگر تنظیم می‌شود.

هزینه تعمیر و نگهداری سیستم گرمایشی پکیچ به مراتب کمتر از موتورخانه بوده و در صورت مشکل، هزینه و دردسر بسیار کمتری نسبت به موتورخانه دارد.

  1. بخاری

بخاری، بهترین سیستم گرمایش خانه است که سال‌هاست مردم در فصل زمستان برای گرم کردن منازل خود از آن استفاده می‌کنند. در گذشته استفاده از بخاری نفتی و برقی متداول بود که البته هزینه انرژی مصرفی آن‌ها بالاتر بود و استفاده از آن دردسرهای زیادی داشت. بخاری گازی انرژی مصرفی پایینی دارد و هزینه تعمیر و نصب آن کم بوده و در صورت ایجاد مشکل به راحتی امکان تعمیر وجود دارد. از معایب بخاری گازی می‌توان به جاگیر بودن و سیاه کردن دیوار و پرده‌های محیط اشاره کرد و در صورت رعایت نکردن ایمنی خطر گازگرفتگی وجود دارد.

 

بهترین سیستم گرمایش خانه

 

  1. گرمایش از دیوار یا قرنیز

استفاده از سیستم گرمایش رادیاتور قرنیزی از انواع سیستم‌های گرمایشی در فصل زمستان است. این سیستم گرمایش شباهت زیادی به سیستم گرما از کف دارد که در ادامه درباره آن توضیح خواهیم داد. در این سیستم لوله‌کشی به صورت قرنیز دیوار انجام می‌شود.

سیستم گرمایش از دیوار، مزایای زیادی مانند ایمن، بی‌خطر و کم‌حجم بودن دارد و هیچگونه فضایی از منزل را اشغال نمی‌کند و حرارت ایجاد‌شده در آن به صورت یکنواخت است‌‌.

5.گرمایش از دیوار یا قرنیز

  1. سیستم گرمایش از کف

یکی از جدیدترین سیستم‌های گرمایش منازل، گرمایش از کف بوده که مزایای زیادی دارد. در این روش کف منازل به وسیله‌ لوله‌های مخصوص لوله‌کشی شده و با کمک موتورخانه و پکیچ گرم می‌شود و حرارت لازم را ایجاد می‌کند. ایمن بودن و تمیز بودن این روش، آن را به یکی از بهترین سیستم‌ گرمایش خانه در فصل زمستان تبدیل کرده است.

کند بودن این سیستم گرمایش، هزینه نصب بسیار بالا و دردسر فراوان در صورت نشتی لوله‌ها از معایب سیستم گرمایش از کف در منازل است. تنظیم حرارت سیستم حرارتی از کف به صورت دستی یا خودکار انجام می‌شود و هر اتاق را می‌توان به صورت مجزا تنظیم کرد.‌

  1. اسپیلت

داکت اسپلیت یکی از سیستم‌های سرمایش و گرمایش خانه محسوب می‌‌شود، در این سیستم گرمایشی، آب داغ با کمک موتورخانه و پکیچ به وسیله فن در محیط منزل پخش می‌شود. داکت اسپلیت قیمت مناسبی دارد اما برای استفاده از گرمایش این سیستم، دقت بسیار بالایی لازم است. علاوه بر آن، به نظر کارشناسی یک فرد متخصص در انتخاب این نوع سیستم سرمایش نیاز است. چون این سیستم به تنهایی ممکن است پاسخگوی بعضی از فضاها نباشد.

اسپیلت

کدام سیستم گرمایشی را انتخاب کنیم؟

انتخاب بهترین سیستم گرمایش خانه به عوامل زیادی بستگی دارد، با شناخت این عوامل موثر بر سیستم گرمایش شما می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید و هزینه‌های خود را کاهش دهید‌.

اولین مورد توجه به هزینه اولیه و هزینه انرژی مصرفی آن سیستم است. توجه داشته باشید که سیستم گرمایش منازل را هر سال تعویض نمی‌کنید بنابراین در انتخاب بهترین سیستم گرمایشی دقت کنید.

اگر خانه شما کوچک است بهترین وسیله گرمایشی بخاری است و نیازی به هزینه بالا برای پکیچ و گرمایش از کف ندارید، در واقع با توجه به محیط زندگی و کار، بهترین سیستم گرمایش در آن متفاوت است. سیستم‌های گرمایشی که در اینجا معرفی کردیم از منابع مختلف انرژی استفاده می‌کنند. در بعضی از منازل و شرکت‌ها بیشتر از یک سیستم گرمایش استفاده می‌شود. در ادامه مطلب با عوامل موثر در انتخاب سیستم گرمایش آشنا خواهید شد.

 

کدام سیستم گرمایشی را انتخاب کنیم؟

مهمترین ویژگی‌های موثر در انتخاب سیستم گرمایشی مناسب

مهم‌ترین عامل در انتخاب سیستم گرمایش نوع ساختمان و ویژگی‌های اطراف آن است. در کل موارد زیر را در بررسی انتخاب بهترین سیستم گرمایش خانه باید در نظر بگیریم؛

  • ابعاد و نوع پیکربندی ساختمان
  • کاربری ساختمان
  • شرایط تهویه ساختمان و نحوه عبور و مرور هوا در آن
  • فراهم بودن شرایط برای استفاده از سیستم موردنظر
  • هزینه موردنظر
  • نحوه تابش آفتاب به ساختمان

ابعاد و نوع پیکربندی ساختمان

اگر قصد استفاده از سیستم گرمایش بخاری یا اسپلیت را دارید، احتمالا اولین سوالی که فروشنده از شما سوال می‌کند راجع به مساحت منزل شما است، باید اندازه وسایل گرمایشی متناسب با فضای منزل باشد‌ تا حرارت لازم ایجاد شود. در صورتی که این سیستم‌های گرمایشی برای فضای بزرگ‌تر از منزل شما باشد محیط خیلی سریع گرم شده و در نتیجه مجبور هستید سیستم را خاموش کنید، این کار باعث آسیب به دستگاه شده و عمر مفید آن را کم می‌کند. بنابراین پیشنهاد می‌شود دستگاه خریداری شده با محیط و مساحت منزل شما هماهنگ باشد تا بهترین استفاده را از آن داشته باشید. در منازل چند طبقه استفاده از موتورخانه مناسب نیست چون تا آب گرم به شوفاژ یا فن کویل به طبقات بالا برسد حرارت خود را از دست می‌دهد .

شرایط تهویه ساختمان

استفاده از بعضی از وسایل گرمایش مانند بخاری و اسپلیت ارتباط زیادی به تهویه محیط ندارد، به‌طور مثال در بیمارستان‌ها مسیر کانال کشی برای جا به جایی هوا نیاز است تا هوای آلوده و انواع ویروس و میکروب به راحتی خارج شود.

نحوه تابش آفتاب و اثر آن

یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب بهترین سیستم گرمایش خانه زاویه تابش آفتاب است. به طور مثال ساختمانهایی که در مجاورت چند ساختمان دیگر بوده، طبقات پایین آن کمترین تابش خورشید را دارند، اما طبقات بالا در سرما گرمای بیشتری از طبقه‌های پایین دارد. ارتفاع سقف و عریض بودن دیوارهای خارجی نیز برای انتخاب سیستم گرمایش مناسب باید لحاظ شود.

بودجه

در آخر به مهم‌ترین عامل در انتخاب سیستم گرمایش خانه می‌‌رسیم. هر اندازه که هزینه اولیه بیشتر باشد از سیستم گرمایش بهتر و قدرتمندتری بهره خواهید برد. اما اگر نمی‌توانید هزینه زیادی کنید باید با توجه به شرایط ساختمان و بودجه بهترین انتخاب را داشته باشید‌.

هزینه بازسازی خانه (قیمت بازسازی خانه ۱۴۰۳)

نصب و تعمیر وسایل گرمایشی

بخش بالا شما را به صورت کامل با انواع سیستم‌های گرمایشی آشنا کردیم که شما می‌توانید با توجه به آن‌ها بهترین سیستم‌های گرمایشی منزل در فصل زمستان را مشاهده کنید. برای نصب و راه‌اندازی بعضی از وسایل گرمایشی مانند پکیچ، موتورخانه باید قبل از شروع فصل زمستان شروع کنید.

مهارت فردی که نصب سیستم گرمایش را دارد نیز اهمیت زیادی دارد زیرا بی‌دقتی در این کار باعث می‌شود که هزینه شما بیشتر شود و سیستم گرمایش آسیب ببیند و باعث اختلال در عملکرد دستگاه گرمایش منزل شما شود.

نصب و تعمیر وسایل گرمایشی

بهترین روش برای کاهش مصرف سیستم‌های گرمایشی کدام است؟

بعد از آشنایی با انواع سیستم گرمایشی منازل و اهمیت نصب و تعمیر آن بهتر است با روش‌هایی کاهش مصرف انرژی در این سیستم‌ها آشنا شوید. با دو روش زیر می‌توانید تا حد زیادی در هزینه خود صرفه‌جویی کنید‌:

  • روش ساختمانی ( بهینه‌سازی عایق، استفاده از پنجره‌های دوجداره، تهویه هوای مطبوع)
  • روش عملیاتی (تنظیم دمای مناسب سیستم گرمایش، خاموش کردن سیستم وقتی در منزل نیستید، پوشیدن جوراب و لباس‌های گرم و کنترل رطوبت هوا)

با راهکارهایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم شما می‌توانید تا حد زیادی به کاهش انرژی و هزینه‌های پرداختی آن کمک کنید.

بهترین روش برای کاهش مصرف سیستم‌های گرمایشی

جمع‌بندی

گرمایش خانه در طول زمستان، حتی در مناطقی که دما به ندرت به زیر صفر می‌رسد، یک نکته مهم است که باید به آن اهمیت زیادی بدهید تا محیط گرمی در فصل سرما داشته باشید.

در انتخاب بهترین سیستم گرمایش خانه هزینه موردنظر شما اهمیت زیادی دارد. اما بهترین سیستم گرمایش باید گرمای کافی در منازل را ایجاد کند و هزینه نصب و تعمیر آن خیلی زیاد نباشد. به طور کلی در انتخاب بهترین سیستم گرمایش خانه باید به هزینه اولیه، نصب آسان، نوع حرارت، هزینه تعمیر،  فضایی که سیستم اشغال می‌کند، طول عمر و ایمن بودن آن توجه کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

افتخارات و گواهی‌های تخصصی بازسازی ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان هزینه های بازسازی!
اطلاعات خود را وارد کنید و مشاوره رایگان دریافت کنید