پنتری چیست و چه کاربردی دارد؟
در بیشتر آشپزخانهها مشکل نگهداری اقلام خوراکی وجود دارد. برخی از افراد مواد غذایی خود را در کابینتها یا سبدهای سوپر قرار میدهند که موجب بهم ریختگی کابینتها و زشت شدن ظاهر آشپزخانه میشود. در این حالت بهترین راهکار استفاده از پنتری است. پنتریها با داشته طبقات و کشوهای مخصوص ذخیره کردن خوراکیهایی مانند حبوبات، سیبزمینی و… این مشکل را حل کردهاند. در ادامه این مقاله انواع پنتری، کاربردهای آن و نکاتی که در طراحی پنتری باید در نظر داشته باشیم را بررسی کردهایم، با ما همراه باشید.
پنتری چیست؟
پنتری Pantry فضای ویژهای در آشپزخانه است که به منظور نگهداری و ذخیره مواد غذایی فاسد نشدنی و ظروف آشپزخانه طراحی میشود. کلمه کابینت پنتری آشپزخانه (Pantry Kitchen Cabinets) برگرفته از یک واژه فرانسوی با عنوان پَن Pain به معنی نان است که در فرهنگ ایرانی نیز اشاره به استفاده از جای نان یا همان جانانی را دارد.
پنتری میتواند یک فضای جدا از آشپزخانه یا در دل آن باشد. هدف اصلی از طراحی پنتری طبقهبندی بهتر وسایل و ایجاد نظم بهتر در مرتب کردن اقلام خوراکی است. پنتری را میتوان به شیوههای مختلف و بر اساس دکوراسیون داخلی منزل و آشپزخانه اجرا کرد.
کاربردهای کابینت پنتری آشپزخانه
پنتری به صورت عمده برای مرتبسازی مواد غذایی و انواع ظروف در آشپزخانه استفاده میشود، اما این فضا کاربردیهای مختلف دیگری نیز دارد. سیستم طبقهای و کشویی پنتری باعث میشود که مواد غذایی در آن به خوبی از یکدیگر تفکیک شوند و بوی آنها روی یکدیگر تاثیر نگذارد. پنتریها مواد غذایی را به دور از نور آفتاب و رطوبت هوای آشپزخانه نگهداری میکنند که باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی نیز میگردد. مهمترین کاربردهای پنتری در آشپزخانه به شرح زیر هستند:
- طبقهبندی مواد غذایی و دسترسی آسانتر به آنها
- جلوگیری از تغییر طعم و عطر مواد غذایی
- افزایش ماندگاری مواد خوراکی
- نظم دادن به آشپزخانه
- ایجاد یک دکوراسیون زیبا در آشپزخانه
- استفاده بهینه از فضای آشپزخانه برای جا دادن وسایل و مواد غذایی
- جلوگیری از حشرهزدگی حبوبات
انواع کابینت پنتری Pantry
به صورت کلی 2 نوع پنتری وجود دارد؛ کابینت پنتری و پنتری روم که میتوان در بازسازی آشپزخانه یکی از آنها را با توجه به نیاز خانواده، شرایط آشپزخانه و میزانی فضایی در دسترس، طراحی کرد.
- پنتری روم
پنتری روم اتاق انباری مانند است که در نزدیکی آشپزخانه یا در دل آن طراحی میشود. اگر در خانه و آشپزخانهتان محدودیت فضا وجود ندارد، میتوانید از پنتری روم استفاده کنید. این اتاق به صورت کامل قفسهبندی شده است، تا بتوان از فضای آن، از کف تا سقف به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. پنتری رومها میتوانند به بزرگی یک اتاق باشند یا فقط بخش کوچکی از آشپزخانه را شامل شوند.
- کابینت پنتری
اگر در منزل شما فضا به اندازه کافی وجود ندارد، نگران نباشید، میتوانید بجای پنتری روم از پنتری کابینت استفاده کنید. کابینتپنتری یا کابینت مواد خوراکی اغلب در نزدیکی یخچال و گاز طراحی میشود. گوشههای آشپزخانهها را که دسترسی آسانی ندارند، محل مناسب برای طراحی کابینت پنتری است که در طراحی آشپزخانه مورد توجه قرار میگیرد.
تفاوت اصلی پنتری روم «Pantry Room» با کابینت پنتری «Pantry Cabinet» چیست؟
همانطور که گفتیم پنتریها به صورت کلی برای نگهداری مواد غذایی با ماندگاری بالا استفاده میشود. در پنتری رومها به دلیل وجود فضای بیشتر میتوان برخی وسایل آشپزخانه که فضای زیادی اشغال میکنند را نیز قرار داد. پنتری کابینتها دسترسی سریعتری دارند اما پنتری رومها در طول روز کمتر مورد رجوع قرار میگیرند. پنتری کابینتها تاثیر بیشتری در دکوراسیون داخلی آشپزخانه دارند. پنتری رومها اغلب شامل بخشهای مختلفی مانند قفسه، سبدها و کشوهای مختلفی هستند در حالی که کابینت پنتریها به دلیل محدودیت فضا، ساختار یکدستتر و سادهتری دارند.
نکات مهم در طراحی پنتری
در ساخت و طراحی پنتری برخی نکات مهم وجود دارد که میتواند به انتخاب بهترین طرح پنتری متناسب با آشپزخانه نیز کمک کند. مهمترین نکاتی که باید در ساخت پنتری مدنظر قرار داد به شرح زیر هستند:
اندازه و ابعاد پنتری
چه در ساخت کابینت پنتری و چه در ساخت پنتری روم مشخص کردن ابعاد و حجم پنتری مهمترین بخش در طراحی آن است که باید متناسب با فضای آشپزخانه و مقدار فضای مورد نیاز برای نگهداری مواد غذایی انجام شود. پنتری روم را میتوان در اتاقی با حداقل ابعاد 1.5متر در 1.5متر اجرا کرد.
تهویه مناسب در پنتری
دومی نکته مهمی که باید در ساخت پنتری به آن توجه کنید، وجود تهویه خوب است. برای نگهداری مواد غذایی در دمای اتاق لازم است که رطوبت هوا از این مواد دور شود.
دسترسی پذیری بالای پنتری
در انواع پنتری برای افزایش دسترسی پذیری، یراقآلات، قفسهها، سبدهای سوپری، مدلهای ریلی و کشوهای متنوعی به کار میرود تا علاوهبر سازماندهی بهتر فضا، دسترسی به لوازم را نیز سادهتر کند. عمق کشوها و قفسههای پنتری نکتهی دیگری در طراحی پنتری است که در دسترسی به اقلام موجود در آن موثر است.
هماهنگی طراحی پنتری با دکوراسیون آشپزخانه
حفظ یکپارچگی دیزاین آشپزخانه یکی از مهمترین المانهای زیبایی در طراحی آن است، به همین دلیل پنتری باید به گونهای طراحی شود که با دکوراسیون آشپزخانه هماهنگ باشد و هارمونی رنگهای آن با فضا همخوانی داشته باشد
قفسه پشت درب پنتری
درب پنتریها بهتر است رو به بیرون باز شوند تا بتوان از فضای پشت آنها را نیز طبقهبندی کرد و برای نگهداری وسایل استفاده نمود. این کار را با دربهای کشویی و تلسکوپی نمیتوان انجام داد.
طراحی بیرونی کابینت پنتری
در طراحی نمای بیرونی پنتری میتوانید از رنگ متفاوتی استفاده کنید تا آن را از سایر کابینتها متمایز نشان دهید؛ حتی میتوانید از تخته سیاه استفاده کنید و جملات مثبت روزانه روی آن یادداشت کنید.
مشخص یا مخفی بودن پنتری
یکی دیگر از نکات مهم در طراحی پنتری، مخفی یا مشخص بودن آن است. که تاثیر بسیار زیادی بر دکوراسیون و فضای آشپزخانه نیز دارد.
نورپردازی داخلی پنتری
هنگام برداشتن وسایل از پنتری لازم است که نور کافی برای دیدن اقلام وجود داشته باشد. در کابینت پنتریها بهترین کار استفاده از لاینهای نوری توکار کابینت است.
متریال و سبکهای طراحی پنتری
سبک طراحی کابینت پنتری متناسب با سبک طراحی آشپزخانه انجام میشود، به همین دلیل انواع پنتری با متریال مختلف و سبکهای متنوع اجرا میشود. محبوبترین مدلهای کابینت پنتری عبارتاند از: کابینت پنتری درب کشویی، کابینت پنتری چرخشی، کابینت پنتری ایستاده، پنتری شیشهای، کابینت پنتری ریلی و کابینت پنتری تلسکوپی.
طراحی پنتری روم در سبکهای مختلفی انجام میشود به عنوان نمونه در پنتری روم با سبک مدرن از مصالح مدرن مانند شیشه و فلز با طراحی ساده و رنگهای خنثی استفاده میشود. مهمترین سبکهای طراحی پنتری روم آشپزخانه: سبک نئوکلاسیک، سبک مدرن، سبک کلاسیک و سبکهای سلطنتی مانند باروک است.
برای ساخت پنتری از متریال مختلفی میتوان استفاده کرد. بهترین متریال پنتری کابینت چوب است، چون هم از نفوذ رطوبت جلوگیری میکند هم تهویه عالی دارد، بنابراین مواد غذایی در آن بیشترین ماندگاری را دارد. از متریالهای دیگری که برای ساخت پنتری بسیار رایج هستند میتوان به MDF، امدیاف با روکش چوب، هایگلاس و پنتریهای فلزی یا شیشهای هستند. در ساخت پنتری رومها جنس قفسهها نیز اهمیت پیدا میکند، بهترین متریال فقسهها فلز، MDF و چوبی هستند.
چه وسایلی در پنتری آشپزخانه نگهداری میشوند؟
پنتری به قفسه مواد خوراکی در آشپزخانه معروف است که وجود آنها در هر خانهای ضروری میباشد. در واقع پنتری محل ذخیره مواد غذایی است که مصرف آن به صورت روزانه نیست و قابلیت نگهداری برای طولانی مدت در دمای اتاق را دارند. از اقلام خوراکی که در پنتری روم ذخیره میشوند میتوان به گندم، جو، برنج، انواع کنسورها، مرباها و ترشیهای که در شیشه هستند، سبزیجات خشک شده، ماکارونی، آرد، شکر، مواد پخت کیک مانند بکینگ پودر و انواع حبوبات مثل نخود و لوبیا اشاره کرد.
اگر بخشهای مختلف پنتری به خوبی از یکدیگر جدا شده باشند، میتوان در آن کتابهای آشپزی، ظروفی که که کمتر مورد استفاده قرار میگیرند و برخی لوازم بهداشتی و شویندهها را نیز در آن نگهداری کرد. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که تفاوت کابینت پنتری با سبد سوپری در آشپزخانه چیست؟ در سبد سوپری اقلامی قرار داده میشود که مصرف روزانه دارند مانند نمک و ادویهها. در حالی که پنتری، قفسه مواد خوراکی است که هر روز به آنها نیاز پیدا نمیکنیم.
هزینه طراحی و ساخت پنتری با تهران ایده
عوامل مختلفی در برآورد هزینههای طراحی و ساخت پنتری موثر است. بدیهی است که هزینه ساخت کابینت پنتری با هزینه ساخت پنتری روم بسیار متفاوت میباشد؛ علاوهبر نوع پنتری مهمترین فاکتور موثر بر قیمت پنتری، متراژ و جنس متریال مورد استفاده در آن است. این موارد شامل جنس بدنه، دربها، دستگیرهها، نوع لولا و یراقآلات، رنگآمیزیها و… است. میتوانید جهت برآورد هزینه ساخت پنتری و همچنین بازسازی آشپزخانه با تیم کارشناسان شرکت بازسازی تهران ایده تماس بگیرید تا با توجه به شرایط آشپزخانه راهنماییهای لازم را نیز دریافت کنید.
چقدر این پست مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?