برای جلوگیری از آبریز دوش چه کار کنیم؟

اشتراک گذاری :

چکه کردن دوش آب، یکی از مشکلات رایج در حمام است که می‌تواند به دلایلی ماند محکم نبستن شیر آب، خرابی واشر پرلاتور حمام و حتی مشکلات لوله‌کشی رخ داده باشد. در صورتی که این مشکل نشتی برطرف نشود، می‌تواند باعث هدررفت آب تا 60 گالن در ماه و افزایش قبض آب شود. بنابراین، مهم است بدانیم برای جلوگیری از آبریز دوش چه کارهایی باید انجام دهیم.

به طور کلی، راه‌های مختلفی برای جلوگیری از آبریزش دوش حمام وجود دارند؛ مانند تعویض قطعات فرسوده، بررسی اتصالات لوله‌ها و بررسی سردوش یا پرلاتور. ما در ادامه راهنمای جلوگیری از آبریزش دوش قصد داریم به بررسی دلایل چکه کردن دوش و نحوه سرویس سردوش حمام بپردازیم.

دلایل آبریزش دوش

اولین اقدام مهم برای آگاهی از علت آبریزش دوش و رفع آن، بررسی سردوش حمام است. چکه کردن آب از سردوش، یک مشکل رایج به ویژه در سردوش‌های قدیمی است که علاوه بر هدررفت آب، باعث ایجاد صدای آزاردهنده نیز می‌شود.

در نظر داشته باشید که آبریزش دوش، همیشه به این دلیل اتفاق نمی‌افتد. بلکه عوامل مختلفی از خرابی واشر و هرز شدن شیرآلات گرفته تا لوله‌کشی نامناسب، ممکن است باعث بروز این مشکل شوند.

به طور کلی، از مهم‌ترین دلایل آبریزش دوش می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

1. خرابی کارتریج فلکه آب

تعویض کارتریج خراب دوش
راهنمای جلوگیری از آبریزش دوش با تعویض کارتریج

خرابی کارتریج شیر آب، اصلی‌ترین دلیل چکه کردن سردوش است. کارتریج به عنوان یک قطعه قابل تعویض در داخل بدنه شیر حمام، وظیفه کنترل جریان آب سرد و گرم را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه به خوبی عایق نشده یا معیوب شود، نشتی آب از ناحیه دسته شیر یا سردوش را به دنبال دارد.

اما سوال اینجاست که با وجود این مشکل، چطور از آبریزش دوش جلوگیری کنم؟ برای رفع این مشکل ابتدا باید فلکه اصلی آب را برای قطع شدن کامل جریان آب لوله ببندید. حالا، بدنه شیر آب را باز کنید. برای این کار و باز کردن پیچ شیر می‌توانید از آچار آلن استفاده کنید.

سپس، قالپاق شیر را با چرخش آن، از جای خود بیرون بیاورید. در این مرحله به کارتریج که یک مهره زردرنگ و بزرگ است، می‌رسید. کارتریج معیوب را بردارید و با قطعه سالم تعویض کنید.

2. مشکل در نقاط اتصال شیر به لوله‌کشی

یکی دیگر از دلایل رایج نشتی دوش، شل بودن مهره‌های اتصال شیرآلات به لوله‌های آب سرد و گرم است. در این صورت، قبل از هر اقدامی برای جلوگیری از آبریزش دوش، باید این مهر و موم‌ها را با آچار مخصوص سفت کنید. زیرا ممکن است آب به دیواره حمام نفوذ کند و به آن آسیب بزند که در این صورت، باید به دنبال بازسازی حمام و تعمیرات اساسی‌تر باشید.

3. خرابی واشر پرلاتور

اگر با انجام مراحل بالا، همچنان سردوش چکه می‌کند، احتمالا واشر سردوش یا همان پرلاتور خراب شده است.

اما در چنین شرایطی چگونه مانع آبریزش دوش شوم؟ برای رفع این مشکل، باید واشر یا اورینگ معیوب را تعویض کنید. به این صورت که ابتدا با استفاده از آچار، سردوش از بازوی دوش جدا می‌شود.

با انجام این کار، می‌توانید واشر پلاستیکی را در محل اتصال سردوش به علم دوش مشاهده کنید. در برخی از مدل‌های سردوش، این واشر ممکن است درون بوش چرخان که به سردوش متصل است، باشد. واشر را بیرون بیاورید و با یک واشر دیگر به همان شکل و اندازه جایگزین کنید.

4. مشکلات لوله‌کشی

گاهی اوقات، آبریزش دوش به دلیل مشکلات لوله‌کشی رخ می‌دهد. این مشکلات اغلب شامل شل شدن اتصالات لوله‌ها یا نشتی لوله‌ها می‌شوند که برای رفع این مشکل حتما باید از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید. شرکت بازسازی تهران ایده به عنوان بهترین مجری پروژه‌های دکوراسیون داخلی و بازسازی خانه شامل فضاهای حمام و سرویس بهداشتی، راهنمایی‌های خوبی را در این زمینه به شما ارائه می‌دهد.

5. مشکل در علم یونیکا

علم یونیکا، یکی دیگر از قسمت‌هایی است که احتمال دارد آب از آن چکه کند. این مشکل اغلب زمانی رخ می‌دهد که یکی از قطعات شیر دچار ایراد فنی شده باشد یا نصب قطعات درست و اصولی نباشد. برای رفع این مشکل، ابتدا باید سالم بودن همه قطعات داخل شیر را بررسی کنید. اگر همه قطعات سالم و درست نصب شده بودند، در این صورت باید نسبت به تعویض علم یونیکا اقدام کنید.

روش‌های جلوگیری از آبریزش دوش

جلوگیری از آبریزش دوش حمام
چطور از آبریزش دوش جلوگیری کنم

تا اینجای مطلب به خوبی با رایج‌ترین دلایل آبریزش دوش و روش‌های رفع آن آشنا شدید. در ادامه مطلب، قصد داریم راه های جلوگیری از آبریزش دوش را به شما ارائه کنیم.

1. بررسی لوله‌کشی

اولین نکته مورد توجه در آموزش جلوگیری از آبریزش دوش، بررسی لوله‌کشی و اتصالات لوله‌ها و در نهایت تعمیر مشکلات مربوطه است. در صورتی که لوله‌ها به درستی متصل نشده باشند یا در آن‌ها ترک و آسیب دیدگی وجود داشته باشد؛ می‌تواند باعث نشتی آب از اطراف سردوش شود.

2. تعویض قطعات فرسوده

همان‌طور که بیان کردیم، یکی از اصلی‌ترین دلایل چکه کردن سردوش، فرسوده شدن واشرها یا اورینگ است. این قطعات پلاستیکی یا لاستیکی وظیفه آب‌بندی نقاط اتصال بین میله دوش و سردوش را بر عهده دارند و به مرور زمان می‌توانند دچار ترک خوردگی، ساییدگی یا پارگی شوند. برای جلوگیری از چکه کردن آب، باید این قطعات را به طور منظم بررسی و در صورت نیاز تعویض کنید.

3. بررسی سردوش

بررسی و نگهداری صحیح سردوش حمام، یکی از مراحل مهم در حفظ عملکرد دوش و جلوگیری از مشکلاتی مانند چکه کردن آب یا تجمع رسوبات و کاهش فشار آب است. اما در این مورد برای جلوگیری از آبریز دوش چه اقدامی موثر است؟ شما باید سردوش را به طور منظم با محلول آب و سرکه تمیز کنید. زیرا مواد معدنی موجود در آب سخت می‌توانند منافذ سردوش را مسدود کنند و باعث تجمع رسوبات و چکه کردن آب شوند.

4. استفاده از دوش‌های استاندارد

به طور کلی، انتخاب دوش باید از میان مدل‌هایی باشد که دارای طراحی استاندارد و با کیفیت هستند. دوش‌های مقاوم، قطعات داخلی با کیفیت و استانداردی دارند و معمولاً کمتر باعث ایجاد مشکلاتی مانند چکه کردن آب می‌شوند. در این مورد، انتخاب سردوش‌هایی که مجهز به فناوری ضد رسوب و کاهش مصرف آب هستند، طول عمر بیشتر و کارایی بهتری خواهند داشت.

نحوه سرویس سردوش

سرویس سر دوش
آموزش جلوگیری از آبریزش دوش با سرویس سردوش

گاهی اوقات شما می‌توانید با انجام یک سرویس ساده و با باز کردن منافذ گرفته سردوش، از آبریزش آن جلوگیری کنید. برای این کار، مراحل زیر را انجام دهید:

  • شیر آب حمام را ببندید و سردوش را بردارید. دقت داشته باشید برای برداشتن سردوش باید آن را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا باز شود. در صورتی که سردوش کهنه یا فرسوده است، می‌توانید از حوله یا انبر برای جدا کردن آن از بدنه دوش استفاده کنید.
  • سردوش را به مدت 1 یا 2 ساعت در ظرفی که از سرکه سفید پر شده است، قرار دهید. تا لایه‌های رسوب و آلودگی‌ها از قطعات سردوش و حلقه‌های لاستیکی آن پاک شود.
  • سردوش را از محلول سرکه سفید بیرون بیاورید و قطعات آن را با آب سرد بشویید.
  • لوله میله‌ای دوش را نیز به خوبی تمیز کنید.
  • سپس، سردوش را مجددا به دوش متصل کنید.

با انجام این مراحل و روش های جلوگیری از آبریزش دوش که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم؛ اگر همچنان سردوش چکه می‌کند، بهتر است آن را با یک سردوش جدید تعویض کنید.

جمع‌بندی

چکه کردن آب از سردوش حمام از مشکلات رایجی است که نه تنها هدر رفتن آب را به دنبال دارد؛ بلکه در صورت عدم رسیدگی به موقع می‌تواند منجر به هزینه‌های سرسام‌آور تعمیرات و افزایش قبض آب شود؛ بنابراین، مهم است برای رفع این مشکل و جلوگیری از آبریزش دوش، نکاتی را که در این مقاله برای شما بیان کردیم، در نظر بگیرید و هر چه سریع‌تر به دنبال رفع مشکل و تعمیر آن باشید.

به طور کلی، مشکلات آبریزش دوش می‌تواند ناشی از خرابی قطعات سردوش یا لوله‌کشی نامناسب باشد. در صورتی که تصور می‌کنید این مشکل مربوط به بخش لوله‌کشی است؛ در این زمینه و برای بازسازی مجدد حمام می‌توانید با ما در تماس باشید و از مشاوره رایگان متخصصین‌مان در مجموعه بازسازی و طراحی دکوراسیون داخلی تهران ایده کمک بگیرید.

سؤالات متداول

  • از کجا بفهمیم آبریزش دوش از کدام بخش است؟ ابتدا شیر آب را ببندید. در این صورت، مشکل نشتی را که می‌تواند از سردوش، میله دوش یا دسته اهرمی شیرآلات باشد، مشاهده می‌کنید.
  • خرابی چه قطعاتی از دوش منجر به آبریزش سردوش حمام می‌شود؟ خرابی قطعاتی مانند کارتریج شیر و واشر پرلاتور یا اورینگ از دلایل اصلی آبریزش سردوش هستند.
  • چگونه می‌توانم خودم دوش را تعمیر کنم؟ برای سرویس دوش، ابتدا فلکه اصلی آب را ببندید. سپس، اجزای بدنه دوش را جدا کنید. در نهایت، قطعات مختلف دوش و اتصالات لوله‌کشی را از نظر فرسودگی یا معیوب بودن، مورد بررسی قرار دهید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

افتخارات و گواهی‌های تخصصی بازسازی ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان هزینه های بازسازی!
اطلاعات خود را وارد کنید و مشاوره رایگان دریافت کنید