فرق بین بازسازی و نوسازی چیست؟

اشتراک گذاری :

فرق بین بازسازی و نوسازی چیست؟

فرق اساسی بین بازسازی و نوسازی این است که نوسازی معمولاً مستلزم کار کمتری نسبت به بازسازی است؛ چون برای نوسازی نیازی به ایجاد تغییر در ساختار محیط نیست؛ ولی بازسازی، آمیخته با تحول است، حال و هوای تازه‌ای به فضا می‌بخشد و مرمت ساختمان محسوب می‌شود. وقتی صحبت از تغییر و تحول در منزل، دفتر کار و ساختمان به میان می‌آید، دو گزینه روی میز است: بازسازی و نوسازی. این دو انتخاب، در زمینه‌های مختلفی با یکدیگر متفاوت هستند؛ ولی بیشتر افراد در درک درست آن‌ها دچار اشتباه می‌شوند.

در این مقاله تصمیم داریم به تفاوت‌های بین بازسازی و نوسازی بپردازیم و در نهایت به ذهنیت و درک روشنی از این دو مفهوم برسیم. در صورتی که شما هم تمایل دارید مفاهیم بازسازی و نوسازی و تفاوت آن‌ها را بهتر درک کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

بازسازی چیست؟ عملیاتی برای رفع ایرادها، تقویت عملکردها و مرمت ساختمان

بازسازی به معنای انجام کارهای فنی برای مرمت ساختمان، رفع اشکالات و ایرادها و بهبود و تقویت عملکرد فضاست. گاهی مواقع بازسازی در مقیاس جزئی انجام می‌شود و برخی مواقع کارهای بزرگ و عمده را در برمی‌گیرد. تیم بازسازی تهران ایده، گاهی در هنگام بازسازی آپارتمان مسکونی، ساختار خانه را تغییر می‌دهند، دیوارها را جابجا می‌کنند، لوله‌کشی و تأسیسات را کاملاً عوض می‌کنند و حتا نمای بیرونی منزل را تغییر می‌دهند.

البته در همه پروژه‌های بازسازی قرار است تغییرات بزرگ و عمده اتفاق بیفتد و گاهی فقط یک سری تغییرات جزئی انجام می‌شود تا کارایی فضا بیشتر شود. معمولاً بازسازی با دو هدف «تغییرات کلی و تعمیرات اساسی» صورت می‌گیرد. در برخی از پروژه‌ها، لازم است برای یک سری اقدامات مثل جابجا کردن راه‌پله یا تخریب دیوارهای باربر، لازم است مجوزهای لازم از شهرداری دریافت شود.

معمولاً بازسازی شامل چه اقداماتی می‌شود؟

در پروژه‌های بازسازی معمولاً اقدامات زیر انجام می‌شود:

  • تغییر در فضای کلی ساختمان و پیاده‌سازی یک طرح کاملاً نو
  • تعمیر بناهای قدیمی و فرسوده
  • تعمیر و تعویض تأسیسات قدیمی و فرسوده ساختمان
  • مرمت کردن یا عوض کردن نمای بیرونی
  • تغییر در نورپردازی و رنگ‌آمیزی فضا
  • تغییر در ظاهر بخش ورودی ساختمان (درها و بخش‌های اطراف)
  • تغییر و جابجایی سرویس بهداشتی و شیرآلات
  • تغییر و زیباسازی سقف، کفپوش و دیوارها

در جدول زیر چند مورد از نقاط قوت و ضعف بازسازی ساختمان را به صورت مختصر و مفید بیان خواهیم کرد:

نقاط قوت بازسازینقاط ضعف بازسازی
تحول‌آفرینی در فضانیاز به بودجه بالا در بیشتر مواقع
افزایش راندمان ساختمان از نظر انرژینیاز به زمان و صرف وقت بیشتر
افزایش قابل توجه ارزش خانهنیاز به نیروهای کاری و مهندسی باتجربه و حرفه‌ای
مدرن شدن فضای خانهاحتمال نیاز به دریافت مجوز از شهرداری
بهبود کیفیت دیوارها، کفپوش، شیرآلات و حمام و دستشویینیاز به اجاره کردن منزل جدید برای سکونت خانواده در حین فرایند بازسازی

خانه ای در حال نوسازی و بازسازی با رنگ سفیدنوسازی چیست؟ نو کردن ساختارهای قدیمی بدون تغییر در ساختار ساختمان

به هر اقدامی که باعث نو شدن ساختارهای قدیمی ساختمان شود، نوسازی گفته می‌شود. مهم‌ترین نکته در نوسازی، تغییر نکردن ساختارهای خانه است. در واقع در این روش، دیواری جابجا نمی‌شود و تحول عمیقی در فضا رخ نمی‌دهد؛ صرفاً همان ساختارهای قدیمی، ظاهری نو و جدید به خود می‌گیرند.

هدف از نوسازی، نو کردن فضاست. در واقع نوسازی، زمانی برای شما مناسب است که نقشه و پلان کنونی ساختمان خود را دوست دارید و فقط می‌خواهید اصطلاحاً دستی به سر و روی فضا بکشید و جلوه زیباتر و خوش آب و رنگی به آن ببخشید.

نوسازی شامل چه اقداماتی می‌شود؟

نوسازی در بیشتر مواقع، اقدامات زیر را شامل می‌شود:

  • تغییر در طراحی دکوراسیون داخلی فضا (مثل تغییر دیوارپوش، کناف کردن سقف، تغییر کابینت‌ها، نصب کمد دیواری و غیره)
  • ایجاد تغییرات در فضاهای بلااستفاده ساختمان
  • تغییر در آشپزخانه مثل نصب جزیره و تعویض شیرآلات
  • تعویض امکانات حمام و سرویس بهداشتی مثل نصب وان
  • تغییر در دکوراسیون داخلی اتاق خواب‌ها
  • تعویض درها و دستگیره آن‌ها

خانه ای در حال بازسازی

نقاط قوت و ضعف نوسازی

در این بخش از مقاله به چند مورد از مهم‌ترین نقاط قوت و ضعف نوسازی اشاره خواهیم کرد:

نقاط قوت نوسازینقاط ضعف نوسازی
نیاز نداشتن به مجوز شهرداریعدم افزایش ارزش خانه (یا افزایش بسیار اندک)
نیاز به هزینه کمتر نسبت به بازسازیرفع نشدن اشکالات اساسی فضا
نو کردن ظاهر خانهعوض نشدن لوله‌ها و تأسیسات فرسوده
امکان برنامه‌ریزی برای نوسازی خانه بدون تغییر محل سکونتاحتمال ایجاد دوباره مشکل پس از اتمام فرایند نوسازی
نیاز به زمان کمتر نسبت به بازسازیاحتمال زیاد شدن چشمگیر هزینه در صورت استفاده از متریال گران‌قیمت

مهم‌ترین تفاوت‌ها بین بازسازی و نوسازی

بازسازی و نوسازی در شش زمینه «هزینه»، «زمان»، «نحوه اجرا»، «تأثیر»، «ایمنی» و «نیاز به دریافت مجوز» با یکدیگر متفاوتند. در ادامه تفاوت بازسازی و نوسازی در این شش زمینه را بررسی خواهیم کرد:

  1. تفاوت هزینه؛ یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها
    مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت بازسازی و نوسازی، در بودجه و هزینه هر کدام است. به طور معمول بودجه لازم برای بازسازی، بیشتر از نوسازی است؛ چون حجم و میزان تغییراتی که در بازسازی اتفاق می‌افتد، بسیار فراتر از نوسازی است. با این تفاصیل، هنگام انتخاب بین بازسازی و نوسازی، برنامه‌ریزی مالی هوشمندانه‌ای داشته باشید تا به مشکل نخورید.
  2. زمان مورد نیاز برای انجام کار

حجم تغییرات در بازسازی، به‌گونه‌ای است که زمان بازسازی خانه، معمولاً بیشتر از زمان نوسازی است. البته گاهی مواقع پروژه‌های بازسازی در مقیاس کوچک انجام می‌شود و به همین خاطر زمان آن با زمان نوسازی، برابر است.

  1. نیاز به دریافت مجوز

برای انجام کارهای جزئی در خانه یا دفتر کار، نیازی به دریافت مجوز از شهرداری نیست؛ ولی اگر بخواهید تغییرات اساسی در پلان خانه خود به وجود بیاورید، باید به شهرداری منطقه زندگی خود مراجعه و برای دریافت مجوز اقدام کنید. به عنوان مثال برای تغییر راه‌پله ساختمان و تغییر دیوارهای باربر باید از شهرداری مجوز بگیرید.

  1. نحوه اجرا

برای اجرای نوسازی، نیازی به تغییر محل سکونت نیست و می‌خواهید به‌تدریج عملیات مورد نظر خود را در خانه پیاده‌سازی کنید. این در حالی است که برای بازسازی، عموماً لازم است خانواده، منزل را ترک کنند و به محل جدیدی بروند تا تیم‌های اجرایی بتوانند خیلی راحت و بدون مشکل، عملیات احتمالی تخریب و بازسازی را جلو ببرند.

  1. تأثیر؛ یکی از تفاوت‌های مهم بازسازی و نوسازی

معمولاً پروژه‌های بازسازی باعث افزایش حدود 10 درصدی ارزش ملک شما می‌شود؛ ولی پروژه‌های نوسازی، تأثیر چندانی روی ارزش ملکتان ندارند و حتا اگر تأثیری داشته باشند، اندک و قابل چشم‌پوشی است.

  1. ایمنی ساختمان پس از عملیات

بازسازی به دلیل مرمت عمیق ساختمان مورد نظر شما، ایمنی ساختمان را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد؛ ولی عملیات نوسازی، به دلیل سطحی و ظاهری بودن، چنین تأثیری ندارد و کمک چندانی به افزایش سطح ایمنی ساختمان نمی‌کند.

تهران ایده؛ مجری تخصصی پروژه‌های نوسازی و بازسازی با نیروهای کاری حرفه‌ای

در این مقاله، مفهوم بازسازی و نوسازی ساختمان را بیان کردیم، نقاط قوت و ضعف هرکدام را مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت به 6 مورد از تفاوت‌های بازسازی و نوسازی پرداختیم. امیدواریم نکات این مقاله، تفاوت بازسازی و نوسازی را به صورت کامل برای شما روشن و واضح کرده باشد.

در صورت تمایل به پیاده‌سازی عملیات بازسازی و نوسازی روی منزل، دفتر کار یا فضای مورد نظر خود، پیشنهاد می‌شود که از افراد حرفه‌ای و متخصص کمک بگیرید. این کار باعث می‌شود که فضای مورد نظر شما، به بهترین شکل و به صورت تخصصی، اصلاح شود و بهترین بازدهی و کارایی را برای شما به ارمغان بیاورد.

شرکت بازسازی و طراحی دکوراسیون داخلی تهران ایده، یکی از شرکت‌های تخصصی است که عملیات بازسازی و نوسازی را با جدیدترین متدها روی فضای مورد نظر شما اجرا می‌کند. این شرکت با نزدیک به دو دهه تجربه، همواره می‌کوشد که پروژه‌های خودش را به صورت حرفه‌ای و با قیمتی منطقی و مناسب، جلو ببرد. در صورت تمایل به دریافت مشاوره از متخصصان شرکت بازسازی تهران ایده یا واگذاری پروژه بازسازی و نوسازی خود به این شرکت، کافی است با شماره 88707414-021 تماس بگیرید.

به علاوه برای آشنایی بیشتر با تجربه و سبک کار این شرکت، می‌توانید به صفحه پروژه های تهران ایده مراجعه کنید و نمونه‌کارهای این شرکت را مشاهده نمایید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

افتخارات و گواهی‌های تخصصی بازسازی ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان هزینه های بازسازی!
اطلاعات خود را وارد کنید و مشاوره رایگان دریافت کنید